Wpis z mikrobloga

#homeassistant #sonoff
Mirki i Mirabelki spod powyższych tagów - mam zagwostkę. Udało mi się połączyć podstawowy Sonoff MiniR2 do Home Assistant. Działa super ale nie mam informacji zwrotnej o jego statusie gdy załączam go z fizycznego przycisku klawiszowego. W aplikacji eWeLink status zmienia się w zależności od położenia fizycznego przełącznika natomiast w Home Assist nie mam informacji zwrotnej. Macie pomysł jak to rozwiązać? Sonoff jest na fabrycznym firmware.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prokopek92: Przez chwilę przeszły mi przez myśl zmiany firmware ale nie doczytałem jeszcze czy działa to we wszystkich sonoffach tzn tych dwu i czterokanałowych i płynących z tego korzyści... tak, dopiero zaczynam więc daleka droga przede mną :)
  • Odpowiedz
@prokopek92: Offline działa także na oryginalnym sofcie bo to pierwsze co sprawdziłem. Także póki co jestem ze stockowego softu zadowolony choć może w jednym z mini zmienię soft i zobaczę, czy to pomoże w kwestii zmiany statusu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ZippyTobi: @dran2: w dodatku zmiana jest tylko w jedną stronę. Teoretycznie można by przywrócić stock ale najpierw trzeba by zgrywać z każdego jednego modulu osobno i przechowywać na wypadek checi powrotu.
  • Odpowiedz