@Defined: a to ja wczoraj usnąłem w połowie spotkania, obudziłem się jako jedyny na konferencji w teams pół godziny po planowanym zakończeniu spotkania. A znajomy kiedyś jeszcze lepiej, bo ja się chociaż wyciszyłem i mam nadzieję, że nikt nie zauważył że śpię, a on kiedyś zaczął chrapać podczas spotkania ( ͡°͜ʖ͡°)
@kerdian: zależy od dnia, czasami zrobi się "ponad" program bo jest dobre flow a czasami oglądam jakieś pierdoły na necie nie związane z pracą :D
Czyste liczby to: 1h spotkania (zwykle daily + jakieś demo/planowanie), zwykłe calle i wiadomości na teamsach 1.5h przerw (wc, kawy, jedzonko itd) 1h nowa wiedza, newsy, artykułu dot programowania, projekotwania,
@kerdian: Mi nawet ciężko się liczy, bo siadam czasem nawet wieczorami jak mam wenę do kodzenia. Jak mam zły dzień, to potrafię prawie nic nie zrobić, ale z drugiej strony potrafię pod prysznicem kombinować jak rozwiązać dany problem i mi za to nie płacą.
@bartosaq: @laypokahontaz: @voot: @Defined: ja mam taki problem ze mam jakiegoś feature'a zaimplementować to #!$%@? ale jak mi dają buga do sprawdzenia to siedzę nad tymi logami i mi się żyć odechciewa jak mam szukać co się #!$%@? I wtedy potrafię cały dzień nic nie zrobić xd
@trevoz podejrzewam że to przychodzi z expem w danej firmie, gdy jesteś obcykany w danym codebase to i w 2h jesteś wstanie na 115% obrotach zrobić tyle by było akceptowanie jak za jeden dzień pracy. Resztę dnia grasz w gry lub spisz i się zastanawiasz gdzieś na końcu swojego mózgu i podświadomie układasz sobie problem przed tym 2h peakiem.
@bartosaq: @laypokahontaz: @voot: @Defined: ja mam taki problem ze mam jakiegoś feature'a zaimplementować to #!$%@? ale jak mi dają buga do sprawdzenia to siedzę nad tymi logami i mi się żyć odechciewa jak mam szukać co się #!$%@? I wtedy potrafię cały dzień nic nie zrobić xd
@kerdian: ja jestem jakiś #!$%@?, bo jak dostanę buga to mi się dopiero chęć do
#programowanie #programista15k #pracait
@Defined: a to ja wczoraj usnąłem w połowie spotkania, obudziłem się jako jedyny na konferencji w teams pół godziny po planowanym zakończeniu spotkania.
A znajomy kiedyś jeszcze lepiej, bo ja się chociaż wyciszyłem i mam nadzieję, że nikt nie zauważył że śpię, a on kiedyś zaczął chrapać podczas spotkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kerdian: żeby nie było, nie zdarza mi
Czyste liczby to:
1h spotkania (zwykle daily + jakieś demo/planowanie), zwykłe calle i wiadomości na teamsach
1.5h przerw (wc, kawy, jedzonko itd)
1h nowa wiedza, newsy, artykułu dot programowania, projekotwania,
Taka praca.
Z drugiej strony kiedyś dostałem podwyżkę, bo znalazłem problem który rozpieprzał cały Data Lake ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Od piątku do niedzieli nad tym siedziałem, a byłem na UoP xD
@kerdian: ja jestem jakiś #!$%@?, bo jak dostanę buga to mi się dopiero chęć do