@ToksycznySocjopata: > Fotografia (gr. φως, phōs, D. phōtós – światło; gráphō – piszę, graphein – rysować, pisać; rysowanie za pomocą światła) – zbiór wielu różnych technik, których celem jest zarejestrowanie trwałego, pojedynczego obrazu za pomocą światła. Potoczne znaczenie zakłada wykorzystanie układu optycznego, choć nie jest to konieczne np. przy rayografii. ( ͡°͜ʖ͡°)
@ToksycznySocjopata: to jest rzecz subiektywna wg mnie. Jeśli wszystko jest w granicach dobrego smaku i nie zakrzywia fizyki i fundamentów świata to czemu się nie bawić. Kolory to też rzecz subiektywna bo każdy może je widzieć inaczej. Nie wiem mordo, robie tak żeby było ładnie xD
@ToksycznySocjopata: po prostu kamera nie jest w stanie zarejestrować tego co widzi ludzkie oko, bo sensor optyczny ma znacznie gorszy zakres dynamiki niż siatkówka oka. Dlatego aby złapać ten sam zakres trzeba czasami zrobić kilka zdjęć i je poskładać + wyciągnąć detale z niedoświetlonych miejsc. Do tego kamera przekłamuje kolory, dlatego to autor zdjęcia decyduje jak je poustawiać względem tego co pamięta ze sceny widzianej na żywo. Oczywiście jak ktoś
@flamezz Ja nie obserwuję żadnych tagów ¯_(ツ)_/¯ a jak zaobserwuje to nigdy nie wchodzę w powiadomienia więc większe prawdopodobieństwo, że zobaczę zdjęcie tak o :D
Zapraszam do obserwowania mojego tagu ------> #flamezzcontent
#fotografia #gory #goryboners #tatry #tatryboners #azylboners #krajobraz
źródło: comment_1635347694JcNQ1tw7yhxXanQozEAO5u.jpg
Pobierzźródło: comment_1635353662WwtZPbhwt8ueLZDJ8LdCKE.jpg
PobierzFotografia (gr. φως, phōs, D. phōtós – światło; gráphō – piszę, graphein – rysować, pisać; rysowanie za pomocą światła) – zbiór wielu różnych technik, których celem jest zarejestrowanie trwałego, pojedynczego obrazu za pomocą światła. Potoczne znaczenie zakłada wykorzystanie układu optycznego, choć nie jest to konieczne np. przy rayografii.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps. - wciąż wolę mniej grzebać przy focie :D