Wpis z mikrobloga

Ok, zaczalem sie bawic w to futures, widze jak to dziala i mam do was pytanie. Rozumiem, ze tygodniami bede kombinowac jak zarobic kolejne dolary, zrobie sobie solidny portfel, ale po paru tygodniach wpadne na jakas mine i strace caly portfel? Tak ta zabawa dziala?
#kryptowaluty
  • 12
@miki4ever: Są jeszcze stop lossy, czyli w sytuacji jak trend jest nie po twojej myśli, zlecenie się zamyka automatycznie, że tracisz tylko jakiś procent swojego zakładu, a nie 100%. Jestem typem hodlera nie tradera, tak wiec inni ci lepiej to wytłumaczą :)
@miki4ever: U mnie działało to tak, że robiłem powiedzmy +100% na paru wejściach, po jakiejś tam własnej analizie xD No i nagle jakaś świeca poszła w druga stronę niż miałem obstawione, stop loss zadziałał ustawiony powiedzmy na -40% (bo często są wachania Np -20%, - potem z tego +20 się robi i gdyby stop loss ci ciagle zamykał na powiedzmy -10 czy -20, to musisz tracisz duża szanse, że wróci i
@miki4ever: spróbuj otwierać małe pozycje, i jak zaczynają solidnie iść z trendem to dokładaj. Jak wejdziesz na plus to przesuń stop lossa na Break even . Jak mała pozycja zaczyna Ci źle iść to ja po prostu zamykasz i czekasz na inne, lepsze wejście . Ochrona kapitału to podstawa