Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
na jakiej zasadzie działa taka chłodziarka?

@LeweOkoSaurona: Tak jak zwykła lodówka ale wykorzystujesz ciepło a nie chłodzenie. Zakopujesz część zimną (zalewasz wodą gruntową) a tył lodówki podpinasz do grzejnika.
  • Odpowiedz
@FejsFak: ja teraz za namową żony wziąłem się za remont przedpokoju. No i teraz będzie 2-gi weekend jak go ciągnę a dopiero ściany wyrównane. I właśnie było dużo uszczerbków, np obróbka nowych drzwi albo szpachlowanie narożników bo stare poodpadały. No o trochę przenoszenia gniazdek i elektryki a budynek z żelbetonu. Jak sobie pomyślę że cały dom byłby tak do zrobienia to ja się nie dziwię że to tyle zajmuje. Po
  • Odpowiedz
@DexterFromLab: ja robię ocieplenie, nowe instalacje elektryczne, hydrauliczne, kanalizację, centralny odkurzacz, ogrzewanie podłogowe, pompę ciepła, rekuperację, wyburzam ściany, wysuwam okna do ocieplenia, mam trochę metrów bo jest piwnica, parter, piętro i połowa drugiego piętra, o schodach wspominałem? Teraz jeszcze gruntowego wymiennika ciepła mi się zachciało. Dach też będę nowy robił. O tynkowaniu na razie nie myślę. Najgorsze jest to, że zanim coś zrobię to muszę stare zdemontować/zburzyć.
  • Odpowiedz