Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
#herbata
Jakaś dobra herbata, która będzie smaczna bez dodawania cukru? Takie zwykłe Sagi/liptony mi nie smakują bez słodzenia, ale to może dlatego że od dziecka je piłem z cukrem i nie mogę się odzwyczaić? Po prostu strasznie mi wykrzywiają gębę, nawet jak zaparzę je lekko. Teraz piję herbatę z pokrzywy i ta akurat fajnie wchodzi bez cukru, ale trzeba biegać co chwilę do WC ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakie herbaty waszym zdaniem warto sprawdzić? Jakie wam wyjątkowo smakują? Mam sitko do zaparzania, więc nie muszą to być koniecznie herbaty w torebkach.
potatowitheyes - #herbata 
Jakaś dobra herbata, która będzie smaczna bez dodawania cu...

źródło: comment_1634738905iLjjBul1JuoU9svPKtsEtV.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@potatowitheyes: Z takich zwykłych to te z Lidla są ok. Z tym, że jak się ktoś przyzwyczaił do cukru to i tak pewnie nie będzie to zbyt dobrze smakować. Również polecam zieloną herbatę z jakimiś owocami. Najlepsze są herbaty Big Active i Lipton. W Lidlu czasem bywa zielona z granatem i to też jest dobre, ale nie pamiętam czy to w liściach było, czy w torebce.
  • Odpowiedz
@potatowitheyes: kwestia przyzwyczajenia. Jak nie będziesz sypał cukru to po pewnym czasie zacznie smakować i nawet jak w sypiesz pół łyżeczki cukru nie będzie smakować :)
  • Odpowiedz
@potatowitheyes: też polecam Dilmah. Ale imo najważniejsze to ogarnąć sobie swój sposób parzenia. Ja np zostawiam na krótko torebkę i kilka razy zanurze przed wyciągnięciem, ale.nigdy nie wyciskam. Wtedy najwięcej goryczy wypuszcza torebka.
Poprobuj z parzeniem, serio. Ja też rzucałem cukier i teraz kawkę też bez niego pije :)
Ps. Z takich tańszych to mi Minutka Earl Grey podchodzi oraz Lloyd. Ale też krótko parzone
  • Odpowiedz
  • 0
@potatowitheyes: byku olej doktoryzowanie się z herbat i kup wagon erytrytolu do słodzenia ( ͡ ͜ʖ ͡)
Erytrytol nie zmienia jakoś smaku, a co najważniejsze- możesz go jeść łopatą I NIE MA PO NIM SRAKI! ( )
  • Odpowiedz
@tellet: Próbowałem kiedyś, ale nie wiem, albo dostałem jakiś wybrakowany produkt, albo ja nie czuję "słodkości" w erytrytolu... mogłem tego sypać kilka łyżeczek do herbaty i nie odczuwałem jakiejś znacznej zmiany w smaku.
  • Odpowiedz
  • 8
@moll: @Eredin: @MiQ27: @little_muffin: @Stah-Schek: @Fishuur: @Sotha: @not_me: @MilowyLas: @regos: @swinka_morska:
Mam nadzieję, że się nie pogniewacie za wołanie do starego tematu, ale chciałem tylko powiedzieć, że skorzystałem z waszych rad. Kupiłem sobie rooibos zwykle i kilka smakowych (na zdjęciu z ananasem, ale mam też z truskawką, papają, marakują, maliną),
potatowitheyes - @moll: @Eredin: @MiQ27: @littlemuffin: @Stah-Schek: @Fishuur: @Sotha...

źródło: comment_1636393930LvQau5QlBwqDzWe89c7pEx.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@potatowitheyes: super! to jeszcze jeden tip na koniec- przy naparach ziołowych albo owocowych przykryj kubek nawet zwykłym talerzykiem deserowym na czas parzenia - bardzo poprawi smak ;)
  • Odpowiedz