Aktywne Wpisy
lord-nihilus +456
Jarek_P +355
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
#koronawirus #bekazcovidian
@selectGwiazdkaFromTabelka: Nie wszyscy a tylko niezaszczepieni.
Piękny bat.
Zachorujesz i się nie przetestujesz to nie masz statusu ozdrowieńca- za chwilę każdy może władować ciebie na kwarantannę. Tak w koło aż się nie zaszczepisz.
Będzie cyrk jak niektórzy będą siedzieć na kwarantannie 10 dni, wrócą na uczelnie na 2-3 dni i znowu 10 dni na kwarantannę bo się nie przetestowali
@taktoto: Maseczki nie mają nic do rzeczy. Musieliście w konia zrobić sanepid i tyle.
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Ale w związku z czym ma mu zmięknąć rura jak dotyczyć to będzie także zaszczepionych. Zmięknie mu rura, bo się zaszczepił? Do sanepidu nie będzie wysyłana lista obecności tylko lista kontaktów z którymi miał styczność ten konkretny student. Przed wysyłką będzie analiza.
W szkołach podstawowych/średnich dzieci nie noszą masek na lekcjach, tylko na przerwach, dlatego na kwarantanne idzie klasa a nie szkoła
Na uczelniach nawet na zajęciach mają nosić maski, chyba że rektor postanowi inaczej. Jeśli postanowi, że nie trzeba, to nieszczepieni kwarantanna. Jeśli jednak stwierdzi, tak jak u mnie w pracy, to nikt na kwarantannę nie ójdzie
Prosta sprawa. Przy obecnie obowiązujących przepisach osoby które miały kontakt z osobą zarażoną SARS-CoV-2 podlegają kwarantannie.
Zwolnieni z kwarantanny są ozdrowieńcy i zaszczepieni.
Zaszczepiony albo ozdrowieniec wpisze się na listę ale sanepid mu kwarantanny nie nałoży. Nie przy obecnych
Ostatni przypadek dwa tygodnie temu
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: Tak tak uczelnia pozbędzie się studentów co równa się brakiem dofinansowania na następny rok. Tak będzie