#polestar Ciekawa obserwacja ostatnio. Cena podstawowej wersji Polestar 2 w Niemczech to ok 36k EUR. W Luksemburgu ok 44k EUR. Zapytacie skąd taka różnica? Otóż w Luksemburgu państwo dotuje zakup kwota 8k EUR xD. Btw kojarzy ktoś czy Polestar oferuje wykup w rozliczeniu starych samochodów? Jestem już właściwie zdecydowany na Polestar 2 ale chciałbym się nie pieprzyć że sprzedażą mojego Volvo tylko oddać w rozliczeniu. Do tej pory dostaje sprzeczne odpowiedzi z Polestara, jeden sprzedawca mówi że przyjmują, inny że nie xD #samochodyelektryczne
@PiotrFr: Myślę, że polityka cenowa marki może być różna na różnych rynkach. Vide cena Tesli Model 3 we Francji. Plus cena podstawowej wersji Zoe to nie jest 36k eur tylko trochę mniej.
@Obserwator91: niech będzie 30k. Inna polityka ok ale nie 25%. I co z ceną we Francji? Że obniżyli o 2k żeby złapać się na dopłatę? Wrzuciłem cenę a ADAC i wszystkie strony podają 45k w Niemczech
@Obserwator91: to sprawdź warunki dopłaty. I wyjdzie. I co? Czyli po dopłacie taki polestar w Niemczech kosztuje 25-27k€. No to chyba wykupią cała produkcję bo to cena Focusa ( ͡°͜ʖ͡°) Nie rozumiesz, że dopłaty są różne w różnych krajach. Tu ciekawostka odnosnie Luxemburga
La demande de prime peut être introduite dès l’immatriculation du véhicule à son nom,
@PiotrFr: Ok dostałem odpowiedź od Polestara ( ͡°͜ʖ͡°) Cena zaprezentowana na niemieckiej stronie to cena bez podatku VAT, w domyśle dla zakupu "na firmę" xD
Inna polityka ok ale nie 25%. I co z ceną we Francji? Że obniżyli o 2k żeby złapać się na dopłatę?
Wrzuciłem cenę a ADAC i wszystkie strony podają 45k w Niemczech
Nie rozumiesz, że dopłaty są różne w różnych krajach.
Tu ciekawostka odnosnie Luxemburga
Czyli dopiero po rejestracji auta możesz dostać