Wpis z mikrobloga

@Sad_Statue: A wiesz, że gdybym miała dar pisania to być może wyszłoby z tego coś ciekawego? ;3

Aktualnie próbuję sił w fantastyce.

Edit: to uczucie, gdy właśnie testujo w Łodzi syrenę i słyszę przez okno xD
  • Odpowiedz
@Kaplanka: Trza ćwiczyć, wielu świetnych pisarzy odnosi pierwsze, większe sukcesy dopiero po czterdziestce ;) Sam też trochę w fantastyce siedzę, ale ostatnio próbuję właśnie coś bardziej w stronę grozy iść, jeśli o moje pisanie chodzi. Właśnie dłubię przy opowiadaniu na podstawie mojego snu, choć na papierze wygląda dużo gorzej, niż w mojej głowie...

A u mnie tak naprawdę nic nie wyło dzisiaj, w razie prawdziwej apokalipsy dowiem się dopiero z
  • Odpowiedz
@Sad_Statue: Właściwie próbuję pisać od 12-go roku życia :D, właśnie wtedy byłam zafascynowana Harry`m Potterem i różnymi magicznymi pierdołami. Ostatnio nawet znalazłam zeszyty ze starymi zapiskami, oczywiście wiadomo w jaki sposób pisze dziecko, zero składni, logiki i sensu, ale mimo wszystko pomysł nawet przypadł mi do gustu :3

Próbowałam też napisać coś w stylu Metra 2033, bo chyba sam musisz przyznać, że to całkiem niezła tematyka i można w niej
  • Odpowiedz
@Kaplanka: Ja też zacząłem gdzieś w tych okolicach. Jak sobie przypomnę swoje pierwsze fanficki :D Miałem teraz kilkuletnią przerwę w pisaniu. Dopiero teraz coś skończyłem i opublikowałem, na forum weryfikatorium. Być może Ci podeślę później link na PW, ale opowiadanie jest bardzo słabe, dawno nie pisałem, więc nie wiem, czy w ogóle chcę linkować nim, bo wstyd :P

Metro 2033 zaczynam właśnie czytać. Rzeczywiście klimat fajny. Podobno autor uwolnił markę
  • Odpowiedz
@Sad_Statue: Wiesz, mimo wszystko chętnie przeczytam, bo może to tylko w Twojej głowie jest słabe ;)

Też myślałam o publikacji swoich "dzieł" na weryfikatorium, ale nigdy żadnego nie skończyłam, więc po prostu rezygnowałam z tego pomysłu, chociaż bardzo chciałam, by ktoś rzucił na to obiektywnym okiem.

Tak, Głuchowski stworzył Uniwersum i jak dotąd przeczytałam wszystkie, prócz "Korzeni niebios", których jestem w posiadaniu od dobrych kilku miesięcy. Niestety pierwszoosobowa narracja mnie zniechęca, więc
  • Odpowiedz