Aktywne Wpisy
Apiro +64
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wrrronika +49
W przedszkolu, na andrzejkowych wróżbach wylosowało mi się, że będę w przyszłości nauczycielką
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jakim zgorzkniałym człowiekiem bym była, wracając od chamskiej, dojrzewającej dzieciarni
Zawsze mnie to kłuło w serce, jak większość klasy nie potrafiła zachować kszty szacunku do nauczycieli
Bardzo prosto patrzyli na ich rolę. "Głupia baba krzyczy, że se rozmawiam z kolegą" (drzesz się na całą klasę), "suk@ nie podciągnęła mi oceny" itd.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jakim zgorzkniałym człowiekiem bym była, wracając od chamskiej, dojrzewającej dzieciarni
Zawsze mnie to kłuło w serce, jak większość klasy nie potrafiła zachować kszty szacunku do nauczycieli
Bardzo prosto patrzyli na ich rolę. "Głupia baba krzyczy, że se rozmawiam z kolegą" (drzesz się na całą klasę), "suk@ nie podciągnęła mi oceny" itd.

Wiele osób mi tu ją polecało. Ale nie wiem czy robię coś źle ale lecą mi te okruchy yerby przez to. I nie pije nawet jakiejś pylastej yerby tylko Pipore. No tragedia. Jak podniosę wyżej i spijam od góry to jako tako ale jak luźno leży to mam wióry w pysku i tak mnie to irytuje, ze dwa razy prawie rzygłem bo mi do gardła to wpadło xD A co będzie przy bardziej pylastych yerbach?
A sama bombilla to też jakościowo tragedia. Niby z nierdzewki miała być ale to nie jest jest nierdzewka, tylko jakaś poniklowana stal, lekka jak nie wiem. Mam z nierdzewki np. mlecznik czy miarki barmańskie to całkiem inna liga, ciężkie, sztywne, inna faktura/kolor.
Nie wiem, poleci ktoś coś sensownego aby dobrze filtrowało? Najlepiej rozkręcane żeby łatwiej czyścić. I tak i tak muszę kupić bo chce do pracy zabrać. Chyba, że jakiś zaparzacz? hmm?
#yerbamate #yerba
@Vadzior: Za dużo p---------a z tym french pressem
@mxhugo: Nie o to mi chodziło xD Widziałem kiedyś gdzieś takie haczyki z kulką na końcu, do środka się sypie herbatę, a haczykiem wieszasz na boku kubka. Tylko to było do zwykłej herbaty i miało duże otwory.
Tak przy okazji - rozkręca się ją jakoś? Do dostałem taki czyścik do niej ale nie idzie
@mxhugo: wsypujesz yerbe, czekasz aż się zaparzy, dociskasz tłok, przelewasz do kubka. Faktycznie dużo p---------a
Główka w sensie ten filtr co się trzyma w yerbie?
Wiadomo, że jak wystarcza Ci taka porcja to jak najbardziej trzeba tak pić ;) Tylko przy takiej ilości suszu w stosunku do wody, będziesz musiał w jakimś stopniu przyzwyczaić się do odrobiny pyłu :P
@lysyvincent: Wsypuje , zalewam , pije. Pomijając te dwa kroki mam czas na siedzenie na portalu ze śmiesznymi obrazkami + jeden gadżet mniej. Zawsze jakaś delikatna ilość się przedostanie np przy końcówce.