#anonimowemirkowyznania #bekazpodludzi #zalesie #logikarozowychpaskow #pracbaza #patologiazmiasta #programowanie Pracuje jako programista i w tym tygodniu mieliśmy wyłożenie aplikacji dla klienta. No i na spotkaniu był, pion główny - szefostwo firmy, przedstawiciele firmy dla której była apka, no i nasza "szefowa" Scrum Masterka, która była jakby od pytań marketingowych itp. no i ja miałem odpowiadać na pytania od strony technicznej. Całe spotkanie idzie fajnie i się już ma kończyć, ale kontrahent pyta, żebyśmy im na tym testowym buildzie pokazali tą funkcjonalność o którą prosili, żeby ją dodać.
Ja taki ZONK nie wiem w ogóle o co chodzi, a moja szefowa w 1 sekundzie zrobiła się blada. Więc rozegrałem to tak, że "najmocniej przepraszam, funkcjonalność ta została wprowadzona, przetestowana ale z mojego niedopatrzenia na dzisiejszą prezentację przygotowałem starą wersję buildu bez zaimplementowanej tej funkcjonalności. Z tego co mi wiadomo, będziemy się widzieć jeszcze w poniedziałek w szerszym gronie to wtedy to zaprezentujemy" Dostałem naganę od szefostwa przy kontrahencie a jeszcze po spotkaniu, wzięli mnie na bok i też tam trochę mnie "zrugali" no ale OKEJ.
Nasza scrum masterka robi spotkanie całego zespołu i mówi, co się stało, że zapomniała że góra jej kazała jeszcze dodać jedną poprawkę do projektu a ona w ogóle to zapomniała wrzucić do naszych obowiązków. Ale to jest pikuś i wyrobimy się do poniedziałku.
Okej, mija cały dzień w pracy a moja SM nic - liczyłem na jakieś dziękuje, przepraszam że tak wyszło i że dałam ci się podłożyć. Więc pod koniec pracy podszedłem do niej i powiedziałem, że jak niema honoru przyznać się do błędu to nawet byle świnia by podziękowała.
A ta do mnie z ryjem, że nie mam prawa jej obrażać i ona to zgłosi o mobbing słowny xD Ostatni raz w robocie się za kogoś podkładam, żeby kogoś chronić
@AnonimoweMirkoWyznania jakby taka wersja poszła do klienta, a ona by się wytłumaczyła wewnętrznie to jeszcze spoko. No ale w takiej formie... Squid game xD
@AnonimoweMirkoWyznania: lol co ty odwaliłeś? xD Jakbyście to wy się nie wyrobili to SM bez mrugnięcia okiem by powiedział "niestety programiści nie zdążyli dowieźć".
Więc rozegrałem to tak, że "najmocniej przepraszam, funkcjonalność ta została wprowadzona, przetestowana ale z mojego niedopatrzenia na dzisiejszą prezentację przygotowałem starą wersję buildu bez zaimplementowanej tej funkcjonalności. Z tego co mi wiadomo, będziemy się widzieć jeszcze w poniedziałek w szerszym gronie to wtedy to zaprezentujemy"
@AnonimoweMirkoWyznania: A po co Ty się odzywał. Od pleple jest Pani PM i trzeba poczekać aż zacznie śmigać fikołki. To praca, tu trzeba przeżyć i
Więc pod koniec pracy podszedłem do niej i powiedziałem, że jak niema honoru przyznać się do błędu to nawet byle świnia by podziękowała.
A ta do mnie z ryjem, że nie mam prawa jej obrażać i ona to zgłosi o mobbing słowny
@AnonimoweMirkoWyznania: nie zgłosi, bo wtedy by wyszedł jej błąd na światło dzienne. Myślę, że możesz śmiało przejść do następnego etapu w waszej relacji, jakim będzie napaść seksualna. (
@AnonimoweMirkoWyznania: no i na jaki kij na spotkaniu się podkładałeś? albo się trzeba było nie odzywać, albo jak już ktoś miałby Cię "imiennie" o to szturchać, to odpowiedzieć zgodnie z prawdą:
ZepsutaUkochana: i nie eskalujesz tego? Ja bym przelozonym od topu wylozyl jak bylo, Twoje zachowanie bylo godne pochwaly, probowales ratowac firme i czlonka swojego zespolu. Ze SM czyli ten czlonek nie jest w stanie wejsc w ten uklad, to musisz do renegocjowac w otwarte karty z cala firma
@AnonimoweMirkoWyznania głupiś. Chociaż idź pogadaj z kimś wyżej i wyjaśnij sytuację. A właściwie powinieneś to zrobić jak cię własna góra w firmie wzięła na rozmowę. Czaję czemu kłamałeś przy kliencie, ale wewnetrznie szefostwo musi wiedzieć z czego wyniknął problem. Bo to co odwaliłeś to ultra durnota. Baba która spieprzyła jest kryta a ty wyszedłeś na debila. I potem bedziesz płakał że podwyżki nie chcą dać a ty przecież taki fajny pracownik
TrzeźwaObywatelka: Definicja przegrywa xDDDD Lepiej się zwolnij bo na 100% poszła już plota, że jesteś pierwszy do dymania. Sorry ziom, ale nie wróżę ci już kariery w tej firmie xD
@AnonimoweMirkoWyznania Scrum Masterzy to w większości Oskarki i Juleczki po jakiejś filozofii, którzy nagle "poczuli" w sobie chęć pracowania w mitycznym IT
@TrzeźwaObywatelka: Lepiej się zwolnij bo na 100% poszła już plota, że jesteś pierwszy do dymania. Sorry ziom, ale nie wróżę ci już kariery w tej firmie xD
Lepiej aby doszło do kolejnej takie akcji i aby OP powiedział: sprawdzam kartę i niech sami się bujają z problemem stworzonym przez
@AnonimoweMirkoWyznania: facepalm :) kolego, polecam zapoznać się tym czym ten cały "scum" jest, oraz jaką rolę/za co odpowiada ma scrum master. Tworzysz niebezpieczny precedens dla siebie, oraz dla współpracowników.
Więc rozegrałem to tak, że "najmocniej przepraszam, funkcjonalność ta została wprowadzona, przetestowana ale z mojego niedopatrzenia na dzisiejszą prezentację przygotowałem starą wersję buildu bez zaimplementowanej tej funkcjonalności. Z tego co mi wiadomo, będziemy się widzieć jeszcze w poniedziałek w szerszym gronie to wtedy to zaprezentujemy"
@AnonimoweMirkoWyznania: no to trochę #!$%@? rozegrałeś xD bezpieczniej powiedzieć że nie skończona implementacja albo że jeszcze testowana
#bekazpodludzi #zalesie #logikarozowychpaskow #pracbaza #patologiazmiasta #programowanie
Pracuje jako programista i w tym tygodniu mieliśmy wyłożenie aplikacji dla klienta.
No i na spotkaniu był, pion główny - szefostwo firmy, przedstawiciele firmy dla której była apka, no i nasza "szefowa" Scrum Masterka, która była jakby od pytań marketingowych itp. no i ja miałem odpowiadać na pytania od strony technicznej.
Całe spotkanie idzie fajnie i się już ma kończyć, ale kontrahent pyta, żebyśmy im na tym testowym buildzie pokazali tą funkcjonalność o którą prosili, żeby ją dodać.
Ja taki ZONK nie wiem w ogóle o co chodzi, a moja szefowa w 1 sekundzie zrobiła się blada.
Dostałem naganę od szefostwa przy kontrahencie a jeszcze po spotkaniu, wzięli mnie na bok i też tam trochę mnie "zrugali" no ale OKEJ.
Nasza scrum masterka robi spotkanie całego zespołu i mówi, co się stało, że zapomniała że góra jej kazała jeszcze dodać jedną poprawkę do projektu a ona w ogóle to zapomniała wrzucić do naszych obowiązków. Ale to jest pikuś i wyrobimy się do poniedziałku.
Okej, mija cały dzień w pracy a moja SM nic - liczyłem na jakieś dziękuje, przepraszam że tak wyszło i że dałam ci się podłożyć.
Więc pod koniec pracy podszedłem do niej i powiedziałem, że jak niema honoru przyznać się do błędu to nawet byle świnia by podziękowała.
A ta do mnie z ryjem, że nie mam prawa jej obrażać i ona to zgłosi o mobbing słowny xD
Ostatni raz w robocie się za kogoś podkładam, żeby kogoś chronić
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61668f42820612000adc82cd
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Leszcz_Bagienny
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Ech słaby bait. 2/10 bo odpisałem.
@AnonimoweMirkoWyznania: A po co Ty się odzywał. Od pleple jest Pani PM i trzeba poczekać aż zacznie śmigać fikołki. To praca, tu trzeba przeżyć i
Zaakceptował: Leszcz_Bagienny
@AnonimoweMirkoWyznania: nie zgłosi, bo wtedy by wyszedł jej błąd na światło dzienne. Myślę, że możesz śmiało przejść do następnego etapu w waszej relacji, jakim będzie napaść seksualna. (
Ze SM czyli ten czlonek nie jest w stanie wejsc w ten uklad, to musisz do renegocjowac w otwarte karty z cala firma
Lepiej się zwolnij bo na 100% poszła już plota, że jesteś pierwszy do dymania. Sorry ziom, ale nie wróżę ci już kariery w tej firmie xD
Lepiej aby doszło do kolejnej takie akcji i aby OP powiedział: sprawdzam kartę i niech sami się bujają z problemem stworzonym przez
@AnonimoweMirkoWyznania: no to trochę #!$%@? rozegrałeś xD
bezpieczniej powiedzieć że nie skończona implementacja albo że jeszcze testowana