Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram jakie moduly sa niezbedne by w ogole wzbic sie w powietrze, wleciec na orbite i wrocic bezpiecznie na ziemie? do tej pory zadna moja rakieta nawet sie oderwala od ziemi :E jedynie jedna rakieta zapisana w grze udalo mi sie wbic w kosmos i efektownie walnac w ziemie po locie na orbicie . Gra mnie przeraza..i fascynuje bo ma ogrom mozliwosci..
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nofink: Od góry: Spadochron -> kapsuła -> decoupler -> zbiornik paliwa i silnik -> decoupler -> dwa zbiorniki paliwa i mocniejszy silnik. Absolutne minimum (no można zrobić kapsułę z jednym silnikiem, ale to w sumie bardziej utrudni niż ułatwi).
  • Odpowiedz
@nofink: do rozdzielania segmentów od siebie. Jak masz od dołu silnik -> zbiornik paliwa -> decoupler -> silnik 2 itd. To podczas startu najpierw włączasz spację by silnik odpalić, potem jak się paliwko skończy klikasz spację ponownie by rozdzielić zużyty moduł silnika i zbiornika, i jeszcze raz spacje by uruchomić silnik 2. Jak w prawdziwych rakietach :)
  • Odpowiedz
@nofink: Kiedy budujesz rakietę po prawej stronie pojawiają Ci się ikonki np silników i rozdzielania rakiety na człony (pozbywasz się niepotrzebnych części, którym skończyło się już paliwo), a rozdzielasz właśnie używając decouplerów. Podczas projektowania planujesz już sobie, jak mają wyglądać etapy lotu i za pomocą spacji przechodzisz do kolejnych faz.

Np:

- Shiftem zwiększasz ciąg silników na maksa i wciskasz spację, rakieta
88mph - @nofink: Kiedy budujesz rakietę po prawej stronie pojawiają Ci się ikonki np ...
  • Odpowiedz