Wpis z mikrobloga

Ej no co jest, Majchrowski robi takie fikołki, zamienia drogi dla samochodów na drogi dla rowerzystów, jest ledwo październik i już nie ma komu jeździć tymi rowerami? Nie wiem co będzie w zimie, pewnie rowerzyści wtedy będą zimować i wylęgną się z nor dopiero na wiosnę.

Zajebisty pomysł, żeby w państwie w którym prawie pół roku jest zimno priorytetyzować rowerzystów, którzy co najwyżej sobie w lato pojadą do starbucksa wypić wegańską kawę, a kierowców zostawić w dupie, niech stoją w korkach cały rok.

#krakow #korki #drogi #polskiedrogi #zalesie #gorzkiezale
źródło: comment_1634025028W3qFpL5QR2mYpTkiAevmRz.jpg
  • 19
@ogladacz: Typie to tak nie działa xD

Masz mentalność pisowca który opodatkowywuje picie z cukrem bo ludzie nie będą grubi potem xD

Kluczem w ruchu miejskim jest a) eliminacja przejść dla pieszych spowalniających ruch b) eliminacja autobusów na rzecz tramwajów C) konsolidacja kolei wraz z biletem MPK D) strefy płatnego parkowania dla samochodów rejestrowanych poza miastem E) budowa parkingów park and ride koło kolei
@Sl_w_k_1: Tak przewiduje plan stworzenia parku kulturowego łączącego Stare Miasto z Kazimierzem.

I dlatego na to pluje, bo już upadły tam wszystkie sklepiki czy lokalni przedsiębiorcy o nielicznych drobnych manufakturach nie mówiąc.

Na turystyce maja zarabiać hotele, restauracje zrzeszone w holdingach należących do najbogatszych Krakowian, ty masz tak pracować za minimalna a jak chcesz z rodzina tam przyjechac w dniu wolnym to masz za to płacić xD

Ha tfu na cała
@Sl_w_k_1: Kalwaryjska ma torowisko poprowadzone prze środek pasów ruchu - do tego zwężane przystanki które uniemożliwają minięcie tramwaju.

Kalwarysjak jest praktycznie nie do odratowania, natomiast Dietla jest właśnie niszczona aby uzyskać podobny efekt.
@trevoz:

jest ledwo październik i już nie ma komu jeździć tymi rowerami? Nie wiem co będzie w zimie, pewnie rowerzyści wtedy będą zimować i wylęgną się z nor dopiero na wiosnę.

niezły chochoł. Zamiast pisać wysrywy oderwane od rzeczywistości to proponuję po prostu wyjść rano/popołudniu z piwnicy i popatrzeć, jaki rzeczywiście jest ruch na "ścieżkach rowerowych" w taki dzień, jak dziś. Zimy od dawna nie są już bardzo mroźne i pełne
@trevoz: Ja tam nie wiem czy nie ma komu - w mojej bańce znajomych wszyscy niezależnie od pory roku poruszamy się rowerem ¯\_(ツ)_/¯
Tak jak pisali poprzednicy, zim już nie ma więc nawet najtańsza odzież ochronna bez problemu daje rade