Wpis z mikrobloga

@siodemkaxx XD Nie mamy żadnych dofinansowań właśnie ze względu na dosyć spore gospodarstwo. Jedyne z jakiego możemy skorzystać to dofinansowanie na usługi, które jest dostępne dla każdego ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@CocoJambo14: jesteś specjalistą od kukurydzy wiec taki kombajn będzie miał długie żniwa.
Też myślałem o wzięciu kombajnu na dofinasowanie usług ale w okolicy praktycznie każdy ma kombajn a i przystawek coraz więcej.

pytanie? dużo trzeba położyć kasy za taki kombajn
  • Odpowiedz
@lukaschels Nowy trion 6 klawiszy i jakoś 310km to Banka netto, do tego doliczyć jeszcze trzeba przystawkę. Szczerze to bym chciał przetestować NH bo też opinie dobre maja.

@siodemkaxx Obroty gospodarstwa ponad 200k euro i już sie nie łapiemy od kilku dobrych lat. Teraz ja pomału będę kombinować jakies prowy bo trochę juz na siebie mam ziemi. Jednak na np 50-60ha to mi nic sensownego nie dadzą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CocoJambo14: tak żem myślał XD przystawki też mają chore ceny. Dobrze żniwa kukurydziane trwają długo to można myśleć o jakiś usługach
Musisz dobrze to przemyśleć, u mnie też był ten problem po podziale. Maszyny są akurat albo trochę za małe.
Jak macie możliwość i sporo ha to jeszcze dzierżawa mnie Tobą a tatą wchodzi w grę.
Ewentualnie jak masz narzeczona to przed małżeństwem zrobić jej gospodarstwo na minimalnej pow. ale
  • Odpowiedz