Wpis z mikrobloga

Siema mirko!

TLDR

Od zawsze mocno interesowałem się psychologią, a w szczególności psychologią kryminalną więc w końcu założyłem swój kanał na YT o takiej tematyce. Będą tam przesłuchania psychopatów, analizy, opisy zbrodni i na co jeszcze wpadnę.

Właśnie opublikowałem swój pierwszy film o #incel Aleku Minassianie, bo nie byłbym prawilnym mirkiem, gdybym nie zaczął od tagu #przegryw #blackpill, czyli wszystkim tym co ten gość sobą reprezentował. Jego przesłuchanie, to w zasadzie instrukcja dla przegrywa jak się zradykalizować przy aplauzie anonów z #4chan

Link do filmu: https://youtu.be/Oj7gxBLcm64

Z okazji mojej małej premiery organizuję #rozdajo książki pod tytułem "Mózg psychopaty" autorstwa Jamesa Fallona.
Wyniki opublikuję we wtorek o godzinie 18.

Jak kogoś to interesuję, stworzenie filmu zajęło mi ponad 3 tygodnie. Pierwszy tydzień zajął mi naukę davinci i pocięcie ponad 3-godzinnego przesłuchania. Później zająłem się voice overami, ale efekt był tragiczny, więc kupiłem jakiś budżetowy mikrofon, który sprawdził się naprawdę nieźle. Jak już pociąłem film i nagrałem voice overy, zabrałem się za dodawanie zdjęć i wstawek do filmu. Ostatni tydzień zszedł mi na tłumaczenie i napisy, co definitywnie było najgorszą rzeczą na jaką się porwałem. Łącznie na same napisy z synchro zeszło mi pewnie z 30-35h.

Dodaję też #gruparatowaniapoziomu, filmy z produkcji noży mogą to ja też ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
RakeAddicted - Siema mirko!

TLDR
SPOILER

Od zawsze mocno interesowałem się psy...

źródło: comment_1633890129WzBGbeBwIcTd5rqf3Ch39i.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RakeAddicted: Dobry pomysł. Jednak najważniejszą cechą filmu jest połączenie dźwięku i obrazu, a tutaj mamy w zasadzie ten sam obraz i napisy. Równie dobrze można stworzyć transkrypcję z przesłuchania. Albo po prostu czytaj napisy, żeby można było tego słuchać w tle. Ale poza tym dobra robota :)
  • Odpowiedz
@RakeAddicted: Nie zgadzam się z twoim wnioskiem, że Alek kłamał, słabo to wyjaśniłeś. Napracowanie i treść super, oczywiście film za mało dynamiczny dla przeciętnego widza na YouTube więc może nad tym popracuj
Subuję i czekam na więcej.
  • Odpowiedz
@RakeAddicted: Imo bardziej spektrum autyzmu niż psychopatii. Godzinny materiał jest dla mnie mega spoko i moim zdaniem nie ma co skracać fabuły. Z drugiej strony twoją jedyną widoczną rolą w filmie jest dodanie napisów więc pewnie jakiś maruda zarzuci ci kalkowanie materiału.
  • Odpowiedz
@RakeAddicted: Po co robić synchro, jak time code'y YT wygeneruje automatycznie po angielsku po kilku godzinach maks jak odpowiednio zaznaczysz język i chyba coś tam jeszcze, po czym ściągasz plik z napisami, np. Jdownloaderem, i wrzucasz to do DeepL, i poprawiasz tylko babole i już.
  • Odpowiedz
@szuleer: @MedrzecInternetu: @Xarkses: Odpowiem w jednym poście. Co do autyzmu, to on ma stwierdzony zespół aspergera. W filmie wyjaśniam czym się to objawia, a dla przykładu Greta i Messi też cierpią na tą przypadłość i nie latają zabijać ludzi ( )
Co do tego czy jest psychopatą czy nie, to można polemizować tak samo jak nad tym, że każdy z nas
  • Odpowiedz
@RakeAddicted: spoko. Wspomnę tylko, że jakość rozpoznawania może się różnić w zależności od akcentu i jakości nagrania. Bywa, że nie jest miejscami idealnie i trzeba poprawiać. DeepL robi jednak na tyle spoko tłumaczenia, że może się nawet opłacać bardziej, żeby poprawić transkrypcję najpierw na tip top, a potem będzie mniej roboty, niż jakby trzeba było fragmenty samemu wyłapywać do poprawy i samemu całe tłumaczyć.
  • Odpowiedz
@RakeAddicted: Długie, ale z zainteresowaniem obejrzałem. Na pewno po obejrzeniu więcej wiem, bo sam kiedyś się zastanawiałem, co oznaczają określenia normik, incel, chad, skąd wziął się Pepe. Szczerze mówiąc myślałem, że większość tych rzeczy, zostało wykreowanych tutaj na wykopie. No i podziwiam oficera przesłuchującego, za sposób w jaki prowadził rozmowę, sposób jak ładnie wyciągnął wiele bardzo ważnych rzeczy, mimo, że sprawcą mógł odmówić odpowiedzi na pytania. Wielki plusik
  • Odpowiedz
@RakeAddicted:
I jak, wykryliście już tych psychopatów? Pewne tak, przynajmniej powinniście, bo głosujecie na nich w demokratycznych wyborach. Tyle z tego będzie, że przynajmniej ktoś sobie zarobi na książce.
  • Odpowiedz