Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
Myślę nad nowym telefonem. Rozważam iPhone ale nie rozumiem co w nich takiego fajnego, że tyle osób je kupuje. Może mi ktoś wyjaśnić ich fenomen??Bo mam wrażenie że czegoś nie rozumiem. Rozmawiałem w pracy z dwoma posiadaczami #iphone i nikt nie potrafił mi wyjaśnić czemu są takie fajne i co w nich lubi, ale obydwoje mówią "kupuj, zajebiste telefony." jak pytam czemu są zajebiste to nie potrafią odpowiedzieć.

• 243
  • Odpowiedz
@dzika_kaczka_bez_dzioba: co do oprogramowania i szybkości działania to czy wybierzesz S21 Ultra czy Iphone 13 nie ma żadnej różnicy, co do zdjęc to Samsung S21 Ultra robi je ładniejsze, natomiast Iphone ma lepszą stabilizację dzięki czemu filmy wychodzą lepiej, osobiście wybrałbym Samsunga ze względu na możliwość połączenia z pecetem i korzystania z aplikacji na komputerze, piszę coś na telefonie, później przełączam na komputer jednym kliknięciem, już nie mówię o takich
  • Odpowiedz
Uwaga sam przesiadlem sie z flagowców na androidzie m.in. Samsung(s9 dla przykladu) i iphone to jest inny poziom. Sam mialem za glupkow tych co mowili ze android sie wiesza itp i z czasem staje sie wkurzajacy do czasu az dokladnie to sie dzialo u mnie. Stwierdzilem ze dam szanse iphonowi i po blisko roku moge ci powiedziec ze nie wroce do androida na pewno. System o wiele bardziej dopracowany praktycznie bez jakis
  • Odpowiedz
@Mysciak Jezu #!$%@? typie czy ty tego androida urodziłeś? Używam androida od 10 lat i bardzo go lubię ale tak jest że w stosunku do ios jest ogólnie uznawany za bardziej skomplikowany. Ja pitolę
  • Odpowiedz
@dzika_kaczka_bez_dzioba: Mojemu iphonowi leci czwarty roczek i nadal dziala bez zarzutu - bateria nie umiera po godzinie użytkowania, nie wiesza się i nie gotuje. Wiele razy mi spadł na beton czy płytki, wpadł do wody i dalej działa. Miałam poprzednio sony i szajsunga to wołało to o pomstę do nieba. Juz zawsze bede kupować iphony bo w przeciwieństwie do innych androidow „pińcset giga ramu i aparat miliard pikseli” te telefony
  • Odpowiedz
@dzika_kaczka_bez_dzioba: używam iPhone odkąd weszły pierwsze telefony dotykowe. Nigdy iPhone mnie nie zawiódł poza problemem z bateria wymieniona na gwarancji w 6s. Znajomi w 3-4 letnich androidach maja problem z odpaleniem przeglądarki a ja miałem 6 letniego iPhone’a i nic się nie dzieje. W każdym znanym mi Samsungu padały ekrany, w Apple nigdy mi się to nie zdarzyło. Uważam, że to najlepsze telefony na rynku.
  • Odpowiedz
tak sobie czytam i ciekawi mnie jaką macie definicję słowa "zaciął", bo np. ja mam na myśli to, że np. aplikacja zamiast uruchomić się płynnie, uruchomiła się pół sekundy dłużej, a może niektórzy mają na myśli, że telefon przestał odpowiadać xD
  • Odpowiedz
@dzika_kaczka_bez_dzioba: @czuczer: Pozatym Apple jako jedyne kontroluje i system i operacyjny i appki systemowei urządzenie, wiec mogą robic cwane haki zwiększające wydajność pod konkretne modele, i zmierzające czas reakcji. Obecnie maja najniższy czas reakcji na rynku, gdzie inne telefony są na granicy płynności.
Inna rzeczą jest to ze mogą applowe apki na Apple maja dostęp do haków i mogą być napisane lepiej niż cokolwiek 3rd party z przyczyn
  • Odpowiedz
@joderme tu się zrobiło typowe gadanie fanboj A vs fanboj B i powielanie głupot. 9ba mają swoje wady i zalety. Tylko że odpowiednikami iPhonów są Ski, Noty, Pixel. I te można porównywać ale to też w kategoriach co się bardziej podoba a nie osiągi w otwieraniu tiktoka
  • Odpowiedz
@dzika_kaczka_bez_dzioba: kiedyś ścigałem się na ajfony i nowe telefony że znajomkami - myślałem, że to cokolwiek determinuje xd

Gdy w ostatnim iPhone zaczynała niedomagać bateria, pomyślałem sobie że kupię Xiaomi za 1200 zł i zobaczymy czy za 3x mniej satysfakcja z telefonu i jego użyteczność zmaleje proporcjonalnie. I co? A no Xiaomi służy mi już 3 lata i nic mi nie brakuje w tym telefonie plus bateria, która pozwala na
  • Odpowiedz