Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
Myślę nad nowym telefonem. Rozważam iPhone ale nie rozumiem co w nich takiego fajnego, że tyle osób je kupuje. Może mi ktoś wyjaśnić ich fenomen??Bo mam wrażenie że czegoś nie rozumiem. Rozmawiałem w pracy z dwoma posiadaczami #iphone i nikt nie potrafił mi wyjaśnić czemu są takie fajne i co w nich lubi, ale obydwoje mówią "kupuj, zajebiste telefony." jak pytam czemu są zajebiste to nie potrafią odpowiedzieć.

• 243
@dzika_kaczka_bez_dzioba: Note 8 Pro. Myślałem żeby zmienić na Note 9 Pro, ale wszystko póki co działa, więc nie ma sensu.

iPhone też jest spoko, ja nie mówię, że nie jest. Niech tam sobie każdy korzysta z tego, co mu odpowiada. Dla mnie z perspektywy czasu jest na rynku wiele urządzeń, które dla przeciętnego użytkownika (mnie) wystarczą w zupełności i nie muszę za wyimaginowany prestiż dopłacać 3-4x tyle xd

Z iphoneami kojarzy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gluptaki: myślę że cię mocno poniosło porównując macos do Linuxa. Tak się składa że mam macbooka pro tego nowego i wstaje wolniej niż Windows 10 ( ͡° ͜ʖ ͡°) już pomijam że na Windowsie wszystko działa kiedy chcę i kiedy potrzebuję, włączam projektor cyk i jest obraz z komputera, włączam tv i cyk jest a na macu zabawy bo nie działa bo trzeba appletv i za wszystko
. Jeśli Cię stać (nie mówię o 40 ratach 0%) tylko faktycznie Cię stać to kupujesz

@czuczer: Ale po co? Większość ludzi z telefonu dzwoni, robi zdjęcia i przegląda socjale. Do tego spokojnie wystarczy jakiś Samsung A52 czy inne Xiaomi. Kompletnie nie widzę uzasadnienia w wydawaniu 8k złotych. Czy kogoś stać, czy nie to i tak nie wykorzysta potencjału tego telefonu (czy flagowca z androidem).

Im jestem starszy, tym mniej rozumiem
Tak się składa że mam macbooka pro tego nowego i wstaje wolniej niż Windows 10

@AltCtrlSpace: z M1? Szczerze wątpię. Od kompletnego zgonu na baterii (co przy 20h pojemności raczej jest ciężkie) boot time wynosi 13s (chyba, że ma się włączone pełne szyfrowanie dysku). Jeśli chodzi o standardowe "uruchomienie z uśpienia" jest zasadniczo natychmiastowe.

"włączam tv i cyk jest" - u mnie również. Każdy z nowszych telewizorów ma AirPlay i nie
@Gluptaki: tak a z czym, zdziwiłbyś się ile wstaje 10tka, sam jestem w szoku bo wcześniej pracowałem na 7 a od tygodnia na 10 i to jest dosłownie kilka sekund. Maczek uruchamia się grubo powyżej 20 sekund. To nie jest żadna różnica tak naprawdę, wspomniałem tylko jako ciekawostkę. W 10tce nie instalujesz żadnych sterowników, wszystko działa od razu. Jest znacznie lepszy niz macos. W windzie wszystko działa, na macu niemal nic
ak a z czym, zdziwiłbyś się ile wstaje 10tka, sam jestem w szoku bo wcześniej pracowałem na 7 a od tygodnia na 10 i to jest dosłownie kilka sekund. Maczek uruchamia się grubo powyżej 20 sekund.

@AltCtrlSpace: no nie wiem co rozumiesz przez "nową pro" - równie dobrze możesz rozumieć to jako "nową" 16" pro, która M1 jeszcze nie ma. Uruchomienie systemu poprzez wybudzenie, tak jak zresztą wszystkich aplikacji jest na
Gluptaki - > ak a z czym, zdziwiłbyś się ile wstaje 10tka, sam jestem w szoku bo wcze...