Wpis z mikrobloga

K---a, ale to chore. To znaczy, że jak coś s-------i w pracy, to odpowiada swoim majątkiem? XD Z----e coś w robocie i np obciążą go na 20k?

@Sok_Mandarynkowy: ja robiłem w jednym projekcie na b2b jako Dev i tak, straszyli mnie karami umownymi bo projekt był w plecy, ale to był polski Janusz-soft,.zaznaczam od razu
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy pamiętaj, że jak ktoś zakłada działalność to ma pół roku mikro zusu. Efektywnie płaci z 80zl składki zdrowotnej i tyle (reszta odlicza się od podatku). Więc z takiego 5k zostaje mu ponad 4000. A jak jest przed 26 to chyba jeszcze pitu nie płaci (czy się mylę i na działalności to nie działa?). Potem przez 2 lata "mały zus".

Fakt - odpowiedzialność majątkiem, mniejsza ochrona prawna i potencjalne ryzyko zakwestionowania
  • Odpowiedz
Głupoty piszesz. Na b2b możesz mieć urlop, jak go ustalisz w umówiem, sam tak robię w każdej swojej umowie i nikt nie ma z tym problemu. Jeśli ktos ma z tym problem to koniec rozmowy. B2b może być bardzo złe i bardzo dobre, zależy co jest w umowie. ;) Przed podpisaniem takiej umowy polecam udać się do prawnika np. do mnie ;p
  • Odpowiedz