Wpis z mikrobloga

@Dominic_Decoco: to nie jest wzmacniacz stereo tylko ampli kd. jesli tylko pod audio to szukaj czegos typowo 2ch. Wzmacniacza najlepiej, ewentualnie jakiegoś ampli, ale w stereo to w sumie ampli daje tylko radio, chyba, że kupisz coś nowoczesniejszego z USB/WiFi/BT
  • Odpowiedz
@bajbuss: Nie potrzebuję USB/WiFi/BT. Chcę jakiś sensowny dobrze grający zwykły wzmacniacz stereo który napędzi 2 dość mocne kolumny.
edit. wiem że to amplituner 5.1 ale jest dość mocny i tani. Tylko czy dobrze gra?
  • Odpowiedz
@Dominic_Decoco: Nie wiem jak gra, ale zasada jets prosta - w tej samej cenie wzmacniacz stereo zawsze zagra lepiej niz ampli kd. To raz. Dwa - Amplitunery kd szybciej sie starzeja, ciagle wchodza ajkies nowe technologie, kodeki itp. tu nie masz glupiego hdmi... Kupno starego kd nie ma chyba sensu. Poza tym to wielka kobyla. Szukaj zwyklego wzmaka stereo. Ew. Ampli stereo. Nie bede polecal konkretnego modelu bo sie za
  • Odpowiedz
@bajbuss: Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Będę miał okazję przetestować tego soniaka przed zakupem, więc zobaczę czy mi odpowiada. Jeśli nie, szukam czegoś typowo pod stereo. Pewnie będę celował w jakiegoś marantza...
  • Odpowiedz
  • 0
@bajbuss
@pawel_a23 niektóre stare ampli KD są bardzo dobrze zbudowane na takich samych elementach jak wzmacniacze dwukanalowe. Czyli mamy przykładowo te same tranzystory sankena co wzmacniacz stereo tylko dołożone kanały często na równie dobrych elementach. Bywały takie z prawdziwym 5x100w RMS na elementach dyskretnych. Potem zaczęły się zintegrowane albo hybrydowe układy typowo pod KD, często grały słabo i nadawały się tylko do tego. Więc kiedyś były modele amplitunerow kina domowego
  • Odpowiedz
@xtedek: A jak OP chce kupić tak tani używany ampli to obstawiam że kolumny też ma niskiej klasy. A tu już nawet wzmak za 10000 zł nic nie usprawni.
  • Odpowiedz