Wpis z mikrobloga

@Scybulko: To nie jest problem. przy piekarnikach 220-250 też da radę zrobić dobry wypiek.

Gorsza opcja a) Wkładasz na kilkanaście minut blachę (jeśli łatwiej Ci będzie wrzucić tak na nią pizzę, to do góry spodem) zaraz pod górną grzałkę. Jeśli się zmieścisz, to na tak rozgrzaną blachę wrzucasz pizzę. Jeśli się nie zmieścisz, to przekładasz ją jeden poziom niżej i wtedy wrzucasz.
Lepsza opcja b) kupujesz granitową płytkę chodnikową (np. taką
  • Odpowiedz
@Maldonado: Wszystko zależy od czasu i warunków dojrzewania, 3h w temperaturze pokojowej wymaga około 5g drożdży. Dłuższe wymaga tych drożdży mniej.

@Scybulko: jeśli temperatura cię ogranicza, to wypróbuj metody combo. W tych warunkach nie jesteś w stanie wypiec drożdży. Korzyść z tego jest taka, że drożdże pozytywnie działa na porost i kondycję włosów. Negatywnie niestety na florę jelitową. Popracuj nad przepisem, a zobaczysz, że to nawet koło pizzy nie stało.
  • Odpowiedz