Aktywne Wpisy

nervous_breakdown +289
Właśnie sprzedałem za 1000 zł Peugeota 206, w którego w ciągu ostatniego roku włożyłem ponad 7 tysięcy
#samochody #motoryzacja #zlomnik
#samochody #motoryzacja #zlomnik
źródło: IMG_20250719_172032
Pobierz
Mega_Smieszek +42
źródło: temp_file2414918307079380449
Pobierz

@spidero: Właśnie na tym polega różnica w sile nabywczej - że ceny się różnią między różnymi lokalizacjami, więc Twój argument jest po prostu bezsensnowny
Różnice cen dla różnych produktów między Niemcami a Polską mają dużo bardziej podobne proporcje, niż między Polską a krajami arabskimi, więc to porównanie jest bardzo uproszczone, ale nie błędne.
@ZaplutyKarzelReakcji: Bo mam jakieś pojęcie o niej w przeciwieństwie do Ciebie i Ciebie to boli?
@spidero: Szkoda tylko, że 4 na świecie gospodarka różni się dużo od 24.
@ZaplutyKarzelReakcji: To wskaż mi błędy w moich tezach, które forsuję na wykopie:
-poziom życia w Polsce w ostatnich latach wzrósł
-Polska ma jedne z najlepszych wyników gospodarczych za okres kryzysu związanego z pandemią COVID-19 w UE
-inflacja jest lepsza
Z reszta nie będę dyskutował, bo to są fakty i nie ma o czym tu pisać. Można jedynie zastanawiać się czy ten wzrost mógłby być większy albo czy w Polsce nie działają jeszcze inne czynniki inflacyjne i czy to właśnie te czynniki nie
@ZaplutyKarzelReakcji: Piszę o tym, że typowy antypis nie ma żadnej wiedzy ekonomicznej. Zgadzasz się, czy też mam Ci znaleźć kilka wypowiedzi z 4-cyfrową liczbą plusów na temat ekonomii, które chętnie bym zobaczył jakbyś uzasadnił na danych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1633169216BPBAhL3IgHmoSKC1ok2r63.jpg
PobierzDaj jakies inne porownania skoro Ci to nie pasuje a nie jedynie potrafisz krzyczec ze kazdy kto nie kocha Nowego Waĺu to zlodziej i Niemiec. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedzenie? Prad? A-----l? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dorth: Nieruchomości, usługi
Poza tym akurat cena paliwa czy energii to jest doskonały przykład różnicy bo od ich cen uzależnione są ceny dosłownie wszystkiego.
@josedra52: Czyli Iran ma wszystko tańsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@josedra52: Nie, sugeruję, że nie można porównać jednego czynnika
Co to jest "poziom