Wpis z mikrobloga

@kidi1: to się robi inaczej. Wycinasz w nocy, a kiedy ktoś zapyta, pytasz "jakie drzewa?". Tak się "czyści" atrakcyjne działki w centrum w tydzień, a nie w dwa-trzy lata. Urzędnicy nawet wiedzą o co chodzi, ale to też ludzie i wiedzą, że normalna procedura jest absurdem.
  • Odpowiedz
@JoMaHaa: a w urzędzie skarbowym tak samo, ide do baby, mówi - rejestracja tylko telefoniczna, to wyciągnąłem telefon przy niej, zadzwoniłem i się zarejestrowałem XD
  • Odpowiedz
@JoMaHaa Ja miałem podobnie w urzędzie komunikacji. Przyszedłem osobiście ale powiedziała babka, że tylko telefonicznie jutro ale "do nas się trudno dodzwonić". No i faktycznie, nie dodzwoniłem się. Tczew k---a.
  • Odpowiedz
@dudi-dudi: Ja składam w pracy wnioski o urlop szkoleniowy po czym pracodawca odmawia mi i ot tak przyznaje dodatkowy urlop wypoczynkowy żeby nie kierować mnie oficjalnie na studia bo musieliby spełniać więcej wymogów. Może tutaj jakaś podobna sprawa że nie mogą prościej bo jakiś przepis jest dziwny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JoMaHaa: tylko tam było że rejestracja tylko telefonicznie i wziął zadzwonił a baba powiedziała że tylko do 9 a była 10. Baba wins
  • Odpowiedz
@dudi-dudi:
Autentyk

Przechodził patrol SM przy samochodach parkujących na chodniku i to w taki sposób, że trzeba było przechodzić przy nich pojedyńczo, bo zajmowały całą szerokość chodnika. Starszy pan się zdenerwował i krzyknął do przechodzącego patrolu, że mogliby się tym zainteresować skoro już tutaj są.
Na co bystrzachy z SM powiedziały, że to trzeba zglośić do dyżurnego. Starzy pan odkrzyknął, że przecież zgłasza, na co SM, ze to trzeba telefonicznie.
  • Odpowiedz
@zuzka-kotkowska: Wyobraź sobie taki widok: wychodzisz z gabinetu do poczekalni w której jest kilkanaście osób, generalnie wszystkie krzesełka zajęte - dzień jak co dzień w przychodni, Na przeciwko wejścia do budynku jest recepcja do której podchodzisz i recepcjonistka mówi " rejestracja tylko telefonicznie". Sytuacja trochę abstrakcyjna bo ludzie stoją przed ladą i dzwonią a pani za ladą odbiera i umawia.
  • Odpowiedz