Aktywne Wpisy

drte111 +172

WielkiNos +121
Wyszłam sobie dziś o 6:00 na spacer. Idę ulicą, a na trawniku tuż obok chodnika jakiś psiarz wysrywa właśnie swoje 2 psy. Jeden z nich, ten który był już chyba po nagle sie odwrócił i chciał mi skoczyć do ręki uje ać. Psiarz zdążył psa w ostatniej chwili pociągnąć mocno za smycz. Przeprosił.
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
źródło: temp_file2030933746967374700
Pobierz

@WiktorekS: to twierdzisz, że można sobie, będąc w takim Afganistanie, ustanowić pelnomocnika prawnego z Polski, i wysłać go na polską granicę, żeby w imieniu azylanta złożył wniosek o azyl? Pierwsze słyszę, zawsze wydawało mi się, że trzeba to zrobić osobiście...
Zaklad o usuniecie konta ze etpc wyda wyrok niekorzystny dla Polski i koniec koncow bedziemy musieli ich wpuscic plus wyplacic im odszkodowania?
@WiktorekS: jest to możliwe, bo Polska w UE/Europie to ostatnio taki modny chłopiec do bicia, więc za to, co innym uchodzi płazem, Polska jest karana.
@WiktorekS: no i? Wnioski składa się osobiście, na przejściu (lub w wyznaczonych miejscach) - taki jest standard prawny - czy się mylę? Jeśli można to zrobić przez pełnomocnika, to jakie znaczenie ma odległość od pełnomocnika, jeśli nie trzeba, według ciebie, robić tego osobiście? Pisałeś o złożeniu papierów na przejściu granicznym, pamiętasz? To
Wnioskow nie sklada sie ani na granicy, ani w punkcie granicznym, a w odpowiednim do tego urzedzie. Chec zlozenia wniosku mozna zglosic gdziekolwiek na granicy i gdziekolwiek na terytorium Polski. Obowiazkiem SG jest umozliwienie zlozenia takiego wniosku osobie chetnej. Tj przetransportowanie
@WiktorekS: ile przeznaczysz na obsługę kolejnych migrantów, których podeśle nam Łukaszenka? Bo chyba nie masz wątpliwości, że jeśli przyjmiemy tych, to przybędą następni? Do jakiego momentu należy ich wpuszczać? Gdzie ich gromadzić?
To ze Lukaszenka lamie prawo, nie oznacza ze my mamy zrobic to samo. Mielismy ponad 7 lat na przygotowanie sie na te sytuacje (od ostatniego kryzysu imigranckiego).
Problem ten bedzie w przyszlosci sie nasilal przez globalne ocieplenie.
Nie uwazasz ze jak ci przetrzymywani teraz dostane po 150 k na glowe
@WiktorekS: dokąd? Kto ich przyjmie i dlaczego miałby to robić?
@WiktorekS: im więcej alarmujących artykułów w prasie światowej jak źle jest na granicy z Polską, tym mniej chętnych.
@WiktorekS: ale, po pierwsze, musisz stwierdzić, jaki kraj jest ich krajem pochodzenia, co w dobie fałszywych dokumentów wcale proste nie jest; po drugie, ten kraj musi się zgodzić ich przyjąć - a co, jeśli się nie zgodzi, np. twierdząc, że to nie są jego obywatele?
@WiktorekS: dowolny, jeśli mu się to nie będzie opłacało.
Tak swoją drogą, może pamiętasz, ile paszportów na różne tożsamości, i w związku z tym ile zasiłków, miał najbardziej przedsiębiorczy nowy Niemiec? I czy był w tym lepszy od najlepszego nowego Francuza?
Ogolem wiec jest to problem urojony (zwlaszcza ze celem tych ludzi nie jest Polska a Niemcy). Wystarczy tak jak pisalem wyzej
@NaczelnyMizoginRP: No bo konfa do ruscy, a lewica to białoruscy xd