Wpis z mikrobloga

mam takie pytanko.
Skąd Ci wszyscy ludzie biorą pieniądze na to zeby jesc z panna w restauracjach? skad oni biora hajs na fury za 100k? i to mlodzi ludzie. nie rozumiem tego. Nie kazdy przeciez jest synem prezesa banku lub synem lekarza.
sam zarabiam te #!$%@? 6k w warszawie co i tak jest szczytem wszystkiego zeby tyle zarabiac i nikt z moich znajomych w wieku 26 lat nie zarabia nawet polowy tego, wszyscy jestesmy po studiach, nei mowcie mi tu ze to wszystko IT bo nie wierze. Skad brac hajs na to wszystko? #warszawa #krakow #wroclaw #hajs #pieniadze #lekarze #korpo #korposwiat
  • 225
  • Odpowiedz
Zarabiam 13k(po podatkach), jestem programistą seniorem z 4 lat expa a tak nie stać mnie na jakieś lukusy.

Jeśli PIS wprowadzi ten cały nowy ład to wyjeżdżam z polski do jakiegoś normalnego kraju.

@dopeboiYSL: #!$%@? tam zarabiasz baiciarzu pod maminym kocem
  • Odpowiedz
- Zakupy - 2k

- Jedzenie na mieście, zamawianie co jakiś czas jakiegoś #sushi albo kuchnii indyjskiej - 2k

@dopeboiYSL: tutaj jest możliwość optymalizacji kosztów, bo jeśli wydajesz 2k na jedzenie na mieście to na #!$%@? ci zakupy do domu za 2k. Nawet biorąc pod uwagę, że robisz zakupy żywieniowe w Żabce albo jakimś luksusowym sklepie zamiast w Lidlu lub Biedronce to przy takich dużych wydatkach prawdopodobnie dużo jedzenia wyrzucasz.

To
  • Odpowiedz
@Johnnysins: zaczynając od zawod syn poprzez ludzi z zza granicy(dużo patalogi ode mnie z miasteczka wyjechalo do holandii posiedzieli dwa lqta i wrocili audicami po 100k tylko ciekawe jak je teraz utrzymaja xD). Robienie dodatkowych fuch po robocie na etacie. W kolchozie mam przykladowo elektryka, pytam sie go co i jak, bo bede potrzebowal do remontu. On mi mowi, ze w max dwa dni ogarnie i bedzie 2k do zaplaty i
  • Odpowiedz
Zauważasz top 10% społeczeństwa, bo oni są najbardziej widoczni. Ludków którzy jeżdżą zbiorkomem do Mcdonalds nie widzisz bo gdzie masz widzieć - mają wrzucać na media społecznościowe zdjęcia ze smażenia hamburgierów? Wrzucają tylko ludzie, którym się 'udało' zdjęcia z jakichś interesujących aktywności.
  • Odpowiedz
@pekak: gość ewidentnie trolluje, 4k na jedzenie i zakupy XD

Ale swoją drogą - ubezpieczenie 300? ja prywatnie płacę 140 za ubezpieczenie medyczne i mam nielimitowane wizyty, rezonansy, rehabilitację, koszty leków...
  • Odpowiedz
gość ewidentnie trolluje, 4k na jedzenie i zakupy XD

Ale swoją drogą - ubezpieczenie 300? ja prywatnie płacę 140 za ubezpieczenie medyczne i mam nielimitowane wizyty, rezonansy, rehabilitację, koszty leków...

@dzafel: Użytkownik @dopeboiYSL to znany baiciarz. Spójrz na jego wpisy
  • Odpowiedz
@Johnnysins ostatnio byłem na imprezie znajomej, same dobre fury w zakresie 100-150k PLN, towarzystwo rozmawia o wycieczkach i planuje budowy domów ... ale wszystko w leasingu i na kredyt, a obecnie życie na wynajmie albo w kawalerkach xD w szoku byli jak wyszło że mam spłacony dom i 220mkw to dla mnie za mało więc planuje kupno większego bo w końcu przyjechałem zwykłą toyota za 60k PLN i nie jestem ubrany w
  • Odpowiedz
  • 11
@Johnnysins wydaje Ci się, widzisz tych ludzi tam gdzie jest ich najwięcej

To tak jakby pójść na mecz siatkówki i być zdziwionym że widzisz kibiców
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 77
@Johnnysins: błędnie zakładasz, że ludzie płacą gotówka.

- Auto na leasing

- Mieszkanie na kredyt

- IPhone na raty

@WypadlemZKajaka:
Eh, muszę zapamiętać, żeby już nie płacić gotówką, bo przecież jest leasing, raty i kredyt i wtedy jest za darmo.
  • Odpowiedz
@Johnnysins: juz tak poza tym, ze "wystawne" zycie nie kosztuje az tak duzo w warszawie.
Zeby codziennie chodzic na drinki i jesc tylko w knajpach starczy 3k nawet stawiajac tinderowkom, ale jak juz pelna rozpusta to 5k
Auta za 100k (ciezko takie nazwac luksusowym btw, mimo ze sam jezdze e39, a jezdzilem wczesniej toyota za 3k) kosztuje do 2k.
Czyli razem taki styl kosztuje 5-7k miesiecznie.
Rozumiem ze Ty zarabiasz 6k,
  • Odpowiedz
@Johnnysins: i to wszystko jest dostepne dla zwyklych etatowcow, w tym robotnikow typu hydraulika, zlota raczka (tez 10k spokojnie), drobnomieszczanstwo typu 2-3 zabki, wszystkich bialych kolnierzy z 5+ doswiadczeniem...
Co dopiero wlasciciele jakichkolwiek interesow gdzie kilka osob lata dla nich?
  • Odpowiedz
  • 14
@WypadlemZKajaka: leasing 3000 zł, rata za mieszkanie 2000 zł, rata za iPhone 500 zł. Łącznie 5500 zł miesięcznie na same raty. Więcej niż. Większość w tym kraju zarabia. To nie bogactwo kuhwa?
  • Odpowiedz
ktoś jest "bogaty" bo ma samochód

@WypadlemZKajaka: zwlaszcza za 100k, albo koszulke AMRANI - ktora jest synonimem biedy. Widzieliscie kiedys kogos bogatego, kto nosi designer cloths? Przeciez te glosne marki sa specjalnie stargetowane jako wanna be dla ludzi ktorzy sie oderwali od ubostwa przedwczoraj. Marzenie kazdego Seby i dilera albo lampucery z dyskoteki
Z samochodem podobnie albo bogaci jezdza czym w zasadzie tanim, niepozornym i w ogole nie rzucajacym sie w
  • Odpowiedz
  • 2
@resuf: to, że większość tyle nie ma nie oznacza, że to bogactwo. Jak masz parę, w której każde zarabia 6k to masz pensje jednej osoby na stałe opłaty. Druga na przejedzenie. Bez przesady, jak masz jakąkolwiek wartość na rynku pracy to możesz żyć na poziomie. W żabce już zarabiają pod 4k w dużym mieście
  • Odpowiedz