Wpis z mikrobloga

Stwierdziłem, że kupuję opony całoroczne. Autko to ford focus 2.0 163KM. Które z tych pięciu polecacie? Skłaniam się ku Vredestein, ale może warto dołożyć do czegoś innego. Jeżdżę głównie po trójmieście, raz dwa razy na miesiąc jakaś traska 500-600km. W góry się nie wybieram.

#motoryzacja #auto #samochody #opony #oponyzimowe #oponycaloroczne
Wirtuoz - Stwierdziłem, że kupuję opony całoroczne. Autko to ford focus 2.0 163KM. Kt...

źródło: comment_1632808066sv9ps0wwi93DzzKONuanUB.jpg

Pobierz

Które wybrać?

• Continental AllSeasonContact 23.1% (30)
  • Nokian Seasonproof 25.4% (33)
  • Michelin CrossClimate+ 33.8% (44)
  • Yokohama BluEarth 5.4% (7)
  • Vredestein Quatrac 12.3% (16)

Oddanych głosów: 130

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wirtuoz: mam vredestainy od wiosny i na razie bardzo spoko. Bardzo fajnie sobie radzą na mokrym (dużo lepiej niż zimówki, które miałem wcześniej założone). Miałem w paru samochodach vredestainy i nie mogę złego słowa powiedzieć o tej marce. Zawsze byłe zadowolony. Cena/jakość jest naprawdę super.

Z tym że nie mam porównania do innych wielosezonowych i jeszcze nie testowałem na śniegu, także nie bierz mojej opinii jakoś bardzo do siebie.
Choć
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: mam nokiany w miejskim pierdziku od 2 lat. Kupowałem kierując sie ocenami, nie ceną:
+ Bardzo ciche
+ Naprawdę dają rade na śniegu (a nie wierzyłem)
+ Spoko cenowo wychodzą

- w upalne dni czuć ich miękkość - zdarza się że na rondzie lub w łukach piszczą. Mam takie wrażenie że w cięższym aucie przy awaryjnym hamowaniu z prędkości autostradowych by się "zgumowały" na asfalcie zamiast mnie zatrzymać ( ͡
  • Odpowiedz
@Wirtuoz: Mam SeasonProof i jest bardzo OK, zero uwag. No może poza sytuacją w której chciałem zrezygnować z ASO i poszedłem do jednego z najbardziej polecanych mechaników w mieście. Typ się śmiał że to zimówki, że nie sprawdzi mi zawieszenia bo najpierw muszę zmienić opony ("nic dziwnego że panu bije na dziurach"), a tak to w ogóle "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego". I na nic tłumaczenie
  • Odpowiedz