#anonimowemirkowyznania Ile lat przeżyję mając 150k oszczędności mieszkając z rodzicami będąc bezrobotnym? Wydaję rocznie na rachunki: TV 270zł, Internet 500zł, Telefon 300zł, jedzenie 3000zł, paliwo 2000zł, elektronika 2000zł, samochód 1500zł, wycieczki i inne pierdoły 1500zł. Wychodzi na to, że około 15 lat. Biorąc pod uwagę inflację - da radę ponad 10 lat. Pytanie jest czy pobierając zasiłek dla bezrobotnych (o ile da się pobierać go długi czas) mógłbym spokojnie przeżyć nawet i 15 lat. Da radę jakoś żyć na bezrobociu otrzymując zasiłek dla bezrobotnych bądź innawą zapomogę? Oczywiście skromną. Fajnie byłoby tak sobie pożyć na bezrobociu tyle lat.
@kochin: Skoro wyskoczyłeś, to poszukaj, urzędy pracy nie bardzo chcą w ogóle przyznawać zasiłek i kiedy go pobierasz możesz mieć co tydzień nową propozycje pracy z urzędu na która musisz koniecznie pójść, czyli tak to wygląda: co tydzien w urzedzie gesto sie tłumacząc z papierami od pracodawcy i przyczyna odrzucenia pracy, także weź te teksty o tym zasiłku włóż między bajki i nie powielaj głupot.
@AnonimoweMirkoWyznania: Lepiej te oszczędności gdzieś ulokuj, bo jak zauważasz, inflacja ci je zeżre szybciej niż ty je wydasz. Może kup jakiś lokal i wynajmij go komuś, kto prowadzi działalność. Przynajmniej będziesz mieć dochód pasywny, a zawsze możesz potem sprzedać nieruchomość
@AnonimoweMirkoWyznania: Niema czegoś takiego, 1. Zasiłek bezrobotny jest wypłacany maksymalnie przez rok. 2. Urząd Pracy w tym okresie Ci szuka robót i nie możesz odmówić "bo tak" tylko musisz do niej iść, co najwyżej mogą cię z niej wywalić. Bo jak sam zrezygnujesz tracisz prawo do zasiłku.
NiebieskiJegomość: @pomywacz: piję samą wodę. Butelka wody 1,5l - 0,99 z promocji której kupuję zgrzewki które są na dole. Staram się jeść bardzo zdrowo jedząc świeże produkty. Im więcej jem tego syfu w postaci sztucznego jedzenia zasypanego cukrem lub solą tym dla mnie gorzej, bo raz, że się tym syfem nie najem (puste kalorie) a dwa, że chce się jeszcze bardziej jeść. @Malpigaj: też myślałem o mieszkaniu i kredycie.
@AnonimoweMirkoWyznania: Ciekawe kto cię później zatrudni po 10-15 latach siedzenia na dupie :) Wołaj za te kilkanaście lat jak ci się uda, bo jestem bardzo ciekawa
MikroblogowyDryblas: @Venua: moja siostra była 5 lat bezrobotna (samotna matka musiała się zająć dzieckiem). Zatrudniona została na rok na zastępstwo. Ale teraz znów szuka pracy. To brak miejsc pracy jest problemem a nie wymagający pracodawcy. Mogę też sam założyć firmę. Po co mam pracować na kogoś? Ale pewnie starzy umrą i będę coś po nich miał do sprzedania. I cyk kolejne lata na bezrobociu.
Pamiętacie pizzerię z Jagodna, która dowoziła oczekującym na głosowanie 300 pizz? Otóż Konfedepisowcy do tej pory nie mogą im tego wybaczyć i są wyzywani, a ich auta oblewane farbą.
#edukacja #szkola #chwalesie Takie świadectwo mi synek przyniósł w tym roku na koniec 6 klasy. No niestety z wfem sobie obniżył średnią, ale chłopak jest taki, że nie prosi się o szóstkę dla idealnej średniej. Nie jest asem sportu, ale nie można być dobrym we wszystkim. Dumny jestem z niego.
Ile lat przeżyję mając 150k oszczędności mieszkając z rodzicami będąc bezrobotnym?
Wydaję rocznie na rachunki: TV 270zł, Internet 500zł, Telefon 300zł, jedzenie 3000zł, paliwo 2000zł, elektronika 2000zł, samochód 1500zł, wycieczki i inne pierdoły 1500zł.
Wychodzi na to, że około 15 lat. Biorąc pod uwagę inflację - da radę ponad 10 lat.
Pytanie jest czy pobierając zasiłek dla bezrobotnych (o ile da się pobierać go długi czas) mógłbym spokojnie przeżyć nawet i 15 lat. Da radę jakoś żyć na bezrobociu otrzymując zasiłek dla bezrobotnych bądź innawą zapomogę? Oczywiście skromną. Fajnie byłoby tak sobie pożyć na bezrobociu tyle lat.
#oswiadczenie #zalesie #po30 #kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski #oszczednosci #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #finanse #zycienakredycie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #6152061e735fe4000aa6d899
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
1. Zasiłek bezrobotny jest wypłacany maksymalnie przez rok.
2. Urząd Pracy w tym okresie Ci szuka robót i nie możesz odmówić "bo tak" tylko musisz do niej iść, co najwyżej mogą cię z niej wywalić. Bo jak sam zrezygnujesz tracisz prawo do zasiłku.
@Pimenista
OP rzekomo zarobił 150 tys i nie kupil nieruchomości tylko chce zamieszkać u swoich staruszków będąc bezrobotnym xD
@Malpigaj: też myślałem o mieszkaniu i kredycie.
Zaakceptował: LeVentLeCri
Mogę też sam założyć firmę. Po co mam pracować na kogoś?
Ale pewnie starzy umrą i będę coś po nich miał do sprzedania. I cyk kolejne lata na bezrobociu.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua