Aktywne Wpisy
Czy za 3-5 tys. da się kupić jakieś auto w które nie będzie trzeba władować 20 tys. w naprawę, żeby przeszło przegląd? Na jakie modele zwracać uwagę (zarówno pod kątem pozytywnym ale i też negatywnym).
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Kearnage +121
Ogólnie było ciężko na kursie - miałam bardzo wymagającego instruktora, zajęcia rozpoczynały się o godz. 8 rano, a wracałam z nich o 18 :/ Oczywiście po zajęciach trzeba było jeszcze zrobić zadania dom. (plany lotów) oraz przygotowywać się na testy - najtrudniejszy był ostateczny egzamin z całej wiedzy teoretycznej, którego oblanie skutkowało niedopuszczeniem do ostatecznego egzaminu i licencję. Sam egzamin praktyczny, choć długi, bo składający się z planu lotu oraz ponad 2h odpytywaniem, już nie był taki trudny, bo kto inny był moim egzaminatorem i nie był taki ostry, jak mój instruktor.
W Sheffield School of Aeronautics trzymają poziom i ukończenie tego kursu w tej szkole jest osiągnięciem - w trakcie mojego kursu jedna osoba zrezygnowała, a 3 inne odpadły przez niezaliczenie któregoś z testów i muszą powtarzać całość kursu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A Miami? Niestety mało zwiedziłam, ale udało mi się być na Miami Beach, zobaczyłam Vizcaya Museum (pięknie tam!) oraz Little Havane. Chciałam zobaczyć też Key West i wiele innych miejsc, ale zabrakło czasu (╯︵╰,)
Czy pojechałabym na wakacje do Miami? Chyba nie - drapacze chmur to nie moje klimaty, poza tym jeszcze nie zwiedziłam całej Europy, do której mi bliżej I taniej.
A w załączniku zdj z powrotnego lotu ;)
#samolociara #usa #szkolenia #lotnictwo #avgeeks
Komentarz usunięty przez autora
@Ag90: o fuj, mają już kalkulacje 4D?
@Ag90:
Jak oceniasz LIDO? UI i całą resztę ;)
Komentarz usunięty przez autora
Zazdroszczę.
@StalowyRoman Nie mam porównania do innych systemów, ale z tego, co słyszałam od innych pracujących już w planowaniu lotów, to LIDO wydaje się być ogarnięte na tle innych systemów.
Jeśli chodzi o moje wrażenia odnośnie LIDO, to był dla mnie prosty w obsłudze - bez głębszej wiedzy w temacie planowania lotów wiedziałam, gdzie i co
Komentarz usunięty przez autora Wpisu