Wpis z mikrobloga

Mirunie, pijcie ze mną kompot - jestem już oficjalnie FAA flight dispatcherem (dyspozytorem lotniczym)! ()

Ogólnie było ciężko na kursie - miałam bardzo wymagającego instruktora, zajęcia rozpoczynały się o godz. 8 rano, a wracałam z nich o 18 :/ Oczywiście po zajęciach trzeba było jeszcze zrobić zadania dom. (plany lotów) oraz przygotowywać się na testy - najtrudniejszy był ostateczny egzamin z całej wiedzy teoretycznej, którego oblanie skutkowało niedopuszczeniem do ostatecznego egzaminu i licencję. Sam egzamin praktyczny, choć długi, bo składający się z planu lotu oraz ponad 2h odpytywaniem, już nie był taki trudny, bo kto inny był moim egzaminatorem i nie był taki ostry, jak mój instruktor.

W Sheffield School of Aeronautics trzymają poziom i ukończenie tego kursu w tej szkole jest osiągnięciem - w trakcie mojego kursu jedna osoba zrezygnowała, a 3 inne odpadły przez niezaliczenie któregoś z testów i muszą powtarzać całość kursu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A Miami? Niestety mało zwiedziłam, ale udało mi się być na Miami Beach, zobaczyłam Vizcaya Museum (pięknie tam!) oraz Little Havane. Chciałam zobaczyć też Key West i wiele innych miejsc, ale zabrakło czasu (,)

Czy pojechałabym na wakacje do Miami? Chyba nie - drapacze chmur to nie moje klimaty, poza tym jeszcze nie zwiedziłam całej Europy, do której mi bliżej I taniej.

A w załączniku zdj z powrotnego lotu ;)

#samolociara #usa #szkolenia #lotnictwo #avgeeks
Ag90 - Mirunie, pijcie ze mną kompot - jestem już oficjalnie FAA flight dispatcherem ...

źródło: comment_1632645267R5q5frTOmBakOtr17msOo1.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ag90: Wszystko fajno pytanie tylko czy masz kandydata na męża, bo praca pracą ale życie oprócz kariery też ważne jak nie ważniejsze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ag90: Hmm moim zdaniem trochę naciągany argument, że akurat ta konkretna linia rozszerza siatkę połączeń, gdzie jak przyjdzie lockdown i obostrzenia to najzwyczajniej w świecie zablokują wszystko i tyle. Generalnie cała branża ma ciężkie czasy i trochę się dziwię, że chcesz w to iść patrząc na to co działo się przez ostatnie 2 lata. W każdym bądź razie praca wygląda na bardzo ciekawa i fajną i rozumiem, że Cie to
  • Odpowiedz
  • 2
@Ag90 tylko na wykopie taka śmietanka towarzyska, przegrywy, programiści, dyspozytorzy lotów, eksperci od wojny w Afganistanie itd itd
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Marvel7 Ale ja w UK mieszkam ;)

@StalowyRoman Nie mam porównania do innych systemów, ale z tego, co słyszałam od innych pracujących już w planowaniu lotów, to LIDO wydaje się być ogarnięte na tle innych systemów.

Jeśli chodzi o moje wrażenia odnośnie LIDO, to był dla mnie prosty w obsłudze - bez głębszej wiedzy w temacie planowania lotów wiedziałam, gdzie i co
  • Odpowiedz