Wpis z mikrobloga

Jestem na śląsku i wybrałem się na policje zbadać się alkomatem

Jestem w środku pytam o badanie, a policjant odpowiada, że przez koronawirusa dostali zakaz robienia takiego badania w ich województwie XD

A jeśli ktoś kogoś zabije? C--j, śmieszny wirus groźniejszy...

Normalnie jaja
#policja #koronawirus #slask
chigcht - Jestem na śląsku i wybrałem się na policje zbadać się alkomatem

Jestem w...

źródło: comment_1632565578KRlmhKlSBp76FNSZIFIQls.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chigcht:

Kup se alkomat a nie na dmuchanko do policmajstrów latasz. Mi by było wstyd.
Kolejna sprawa

Teoretycznie badanie alkomatem można wykonać na każdym komisariacie policji. Nie ma jednak zapisu w prawie, który nakazuje policjantom udostępnienie alkomatów na życzenie.

Źródło: hasło alkomat u policji w wyszukiwarce gugel
  • Odpowiedz
@chigcht: Ja kiedyś (kilka lat temu) wypiłem tych parę piw wieczorem ale rano (bardziej koło południa) żona poprosiła mnie żebym ją gdześ tam zawiózł. Mówię jej że co prawda czuję sie trzeźwy ale czy naprawdę tak jest i mogę to nie wiem. Ponieważ moje miasto swego czasu chwaliło się w mediach możliwością zbadania się alkomatem na posterunku policji i wręcz do tego zachęcało więc wziąłem taksówkę i pojechałem do najbliższego.
  • Odpowiedz
@chigcht: Od czasu koronawirusa zauważyłem że na stacji benzynowej Orlen zniknął taki duży stacjonarny alkomat gdzie po wzięciu jednorazowej słomki z podajnika i wrzuceniu 5zł do automatu każdy mógł sobie sprawdzić czy czy może coś wydmuchać czy nie.

Widocznie katar/koronawirus jest ważniejszy...
  • Odpowiedz
@chigcht ja mialem taka sytuacje na wiosne, popilem w pt z tesciem jak to przy naprawie samochodu, w sobote mialem prowadzic na ryby 5 komisariatow obiechalem i zaden nie chcial przeprowadzic testu, dopiero jak w kolejnym powiedzialem ze nie rusze sie do puki mnie nie zbadaja to z wielka łaską to ogarneli. No ale kur..
  • Odpowiedz
@chigcht ale rano o 7 w poniedziałek jak ludzie jadą do pracy to już wirusika nie ma i można blokować całą jezdnię żeby zrobić statystyki jak to p0lska policja łapie n--------h przestępców z 0.02 promila
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Mdli mnie od czytania komentarzy. Człowiek chce skorzystać z usługi publicznej, którą opłaca w podatkach, a banda przygłupów się za to do niego pulta. I jeszcze ta grupa przegrywów, co ani na imprezy nie chodzi, ani prawka nie ma, staje się nagle ekspertami w tych dziedzinach
  • Odpowiedz