Aktywne Wpisy
Tyrande +12
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +31
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
Po kilku latach wziąłem się ponownie za zęby - trochę to zaniedbałem, głównie ze względów finansowych. Ale nie o tym. Po pierwszej wizycie zostałem skierowany na pantomogram. Robiłem go dziś, dałem stówę, a jak tak patrzę na to zdjęcie, to wydaje mi się jakieś rozmazane. Mam rację?
Kolejna sprawa - z racji, że kolejną wizytę u stomatologa mam dopiero w przyszły czwartek, to stresuje mnie stan moich zębów. Głównie to, czy któryś z nich będzie musiał zostać przeleczony kanałowo. Czy ktoś z szanownego grona Mirków i Mirabelek jest w stanie stwierdzić to po poniższej fotografii? Ucałuję rączki za pomoc!
#stomatologia
w skrócie:
- naucz się poprawnej techniki mycia, jak Ci się psują myj po każdym posiłku (ale nie od razu jeśli jadłeś kwaśne rzeczy)
- naucz się poprawnej techniki nitkowania i nitkuj MINIMUM 1x dziennie
- kup sobie ksylitol w sklepie (taki proszek jakby cukier) i płucz nim usta 1-2 razy dziennie (pół małej łyżeczki do ust, czekasz aż się rozpuści i płuczesz usta)
- sprawdź czy nie oddychasz przez usta w ciągu dnia i nocy, jeśli oddychasz staraj się to poprawić, w nocy można robić
- Mycie rano i wieczorem. Nie wiem czy potrzeba więcej. Według mnie 2x wystarczy i nigdy nie myłem więcej.
- Nitkowanie min. 1 raz dziennie. Ja nitkuję po każdym posiłku, ale tylko dlatego, że siedzę w domu. Jakbym pracował w biurze to nitkowałbym tylko 1 raz dziennie. Stosuję nitkę z fluorem i taką polecam. Dzięki nitkowaniu pozbyłem się krawiących dziąseł. Nitkowanie stosuję dopiero od niedawna, bo nie byłem świadomy jakie to ważne dla dziąseł.
- Myjąc zęby myję również język i podniebienie.
- Guma po każdym posiłku. Najlepiej z ksylitolem, ale
Ostatnio czytałem, że są badania, które mówią, że kobiety mają ogólnie większą tendencję do psucia się zębów, nawet mimo lepszego o nie dbania, własnie przez genetykę, między