Aktywne Wpisy
Klimbert +139
Tak to jest jak się czeka na księcia z bajki w nieskończoność, a kwestię dziecka odkłąda się na później.
#demografia #dzieci #zwiazki
#demografia #dzieci #zwiazki
kt13 +73
Kupiłam sobie wczoraj pączka ekskluzywnego
Z gorącej pączkarni
z pistacją
za...... 10zł
I to był naprawdę dobry pączek, gorący, dobrze wyrośnięty, mięciutki, wypełniony po brzegi nadzieniem
Ale naszła mnie jednak rozkmina, że 10zł za pączka w PL to dużo. Ile by kosztował taki pączek w Niemczech - 2 euro? Albo w jakiejś kawiarni we Włoszech, pewnie podobnie. Rozjeżdżają nam się te ceny z zarobkami.
Z gorącej pączkarni
z pistacją
za...... 10zł
I to był naprawdę dobry pączek, gorący, dobrze wyrośnięty, mięciutki, wypełniony po brzegi nadzieniem
Ale naszła mnie jednak rozkmina, że 10zł za pączka w PL to dużo. Ile by kosztował taki pączek w Niemczech - 2 euro? Albo w jakiejś kawiarni we Włoszech, pewnie podobnie. Rozjeżdżają nam się te ceny z zarobkami.
Po kilku latach wziąłem się ponownie za zęby - trochę to zaniedbałem, głównie ze względów finansowych. Ale nie o tym. Po pierwszej wizycie zostałem skierowany na pantomogram. Robiłem go dziś, dałem stówę, a jak tak patrzę na to zdjęcie, to wydaje mi się jakieś rozmazane. Mam rację?
Kolejna sprawa - z racji, że kolejną wizytę u stomatologa mam dopiero w przyszły czwartek, to stresuje mnie stan moich zębów. Głównie to, czy któryś z nich będzie musiał zostać przeleczony kanałowo. Czy ktoś z szanownego grona Mirków i Mirabelek jest w stanie stwierdzić to po poniższej fotografii? Ucałuję rączki za pomoc!
#stomatologia
- ja nie jestem dentystą, ale tą prawą górną piątkę/szóstkę (lewa strona zdjęcia) to to miejsce bym punktowo prześwietlił bocznym rtg, bo tam dużo nachodzi, a masz pod tym bardzo głębokim wypełnieniem jakiś ciemny cień na dole (pod onlayem? nie bardzo kumam co to jest tam na tym zębie zbudowane bo z jednej strony przykrywa bardzo głęboko, ale też nie całą
Skusiłaś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kiyoe: zaznaczysz obrys tej zmiany dla mnie tak z ciekawości?
@HamsterPL: objawy z tym bólem na zwiększone ciśnienie akurat dosyć typowe dla zapalenia miazgi, ale jeśli ząb na lód reaguje tak samo jak sąsiadujące (przykładasz - boli tak samo jak inne, odejmujesz - przestaje boleć tak samo szybko jak inne) i na zdjęciu
jeśli chodzi o piątkę to z mojej wiedzy wynika (a