Wpis z mikrobloga

w których żadne zwierzę nie ucierpiało

@Vulne: tak, tylko ucierpieli niewolnicy robiący te swetry za łyżkę ryżu. Tak korporacje robią marketing dla debili, pokazując swoją fałszywą dobrą twarz i kisnąć w duchu, że ktoś to łyka, rozpowszechnia tę fałszywą opinię, broni ich jak jerozolimy i jeszcze kupuje z poczuciem że robi właściwie xD
@rolnik_wykopowy: Starczy przejść się po galerii handlowej (dowolnej) i zobaczyć w jakich sklepach kupuje 90% ludzi. Niemal wszystkie produkty w sklepach typu H&M, Zara, nawet w takich "lepszych" są z Chin, Bangladeszu i innych dalekowschodnich krajów. Gdyby chodziło o taką polską, zdrową owcę jak z filmiku, to sądzę, że mało kto miałby z tym problem.
Owce mięsne” „wełna to produkt uboczny,

@sirupussimplex: No i co w związku z tym? xD Zresztą nieważne, weganie to podludzie. Często to lewicowe oszołomy śmiejące się z religii, a sami zachowują się jakby do sekty należeli. Gdyby nie współczesna medycyna i możliwość syplementacji np. Witaminy B12, to może by wymarli razem ze swoimi durnymi poglądami.

Jakby miał się czuć z tym ktoś kto nie chce cierpienia zwierząt, ze może nie zdjęto
@Sekularyzacja: to jest tak #!$%@? taktyka korpo, żeby pokazać, że są eko, że się w palę nie mieści.
Jesteśmy eko, więc pozwolimy Ci dopłacić kasę. Noż #!$%@?, jakby chociaż dorzucali drugie tyle, ale nie to w całości Ty masz finansować ich bycie eko. A nie zdziwiłbym się jakby jeszcze opłatę manipulacyjną z tego pobierali albo przelewali to do fundacji zajmującej się klimatem, ale totalnie od nich zależnej.
@Vulne: Ja pierdziele aż mnie skręca z żenady. Próbujesz coś po ludzku wytłumaczyć bez spiny czy przekonywania to motłoch ma nawet z tym problem bo „hehehe jędzo swetry” „hehe homoseksualizm” „Wikipedia to nie źródło” xD Ja rozumiem że można się z czymś nie zgadzać, nie chcieć czegoś kupić, mieć jakąś uzasadnioną opinię ale wyśmiewanie czegoś kompletnie nie rozumiejąc założeń danego stylu życia, nie interesując się sposobem produkcji większości rzeczy, ich pochodzeniem