Aktywne Wpisy
elzevir +350
#zalesie #gorzkiezale #januszebiznesu #wroclaw #gastronomia
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
HeteroseksualnyWlamywacz +1019
To nie wiem, może nie zamykajcie szkół i przedszkoli jełopy? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Skoro:
- "wymagany" poziom szczepień jest nieosiągalny, a i tak nie wpływa na wprowadzane obostrzenia,
- ilość zachorować nie spadnie, bo "szczepionka nie chroni przed zachorowaniem, ale ciężkim przebiegiem",
- każdy, kto chciał i chce, boi się, może się zaszczepić kiedy chce, iloma dawkami chce,
- wiadomo, że wirus będzie już na zawsze, choćby było szczepienie obowiązkowe wszystkich co miesiąc,
- jeśli "chronimy przed ciężkim przebiegiem" to wystarczy szczepić starszych i chętnych, bo śmiertelność młodych i dzieci jest marginalna wobec innych problemów zdrowotnych.
#bekazcovidian #szczepienia #koronawirus #covid19
- po pierwsze to jest punkt w kampanii, nie mój pomysł, że dzieci smutają podczas zajęć zdalnych,
- pewnie faktycznie 1 na 3 dzieci woli kontakt z rówieśnikami niż ekran, szczególnie najmłodsze klasy,
- nie zawsze to rodzice zostają z dziećmi, bo np. chodzą do pracy, więc nieważne "co sobą reprezentują"...
Czy to byl fake news?
Masz na mysli grafike, ktora jest manipulacja jak 95 % tego co robi obecny nierzad? ( ͡° ͜ʖ ͡°)