Wpis z mikrobloga

Najnowsze plakaty z akcji #szczepimysie : Podpis "co 3 dziecko cierpi z powodu izolacji" i na dole smutne dziecko z lekcjami zdalnymi i wesołe ze stacjonarnymi.
To nie wiem, może nie zamykajcie szkół i przedszkoli jełopy? (°°

Skoro:
- "wymagany" poziom szczepień jest nieosiągalny, a i tak nie wpływa na wprowadzane obostrzenia,
- ilość zachorować nie spadnie, bo "szczepionka nie chroni przed zachorowaniem, ale ciężkim przebiegiem",
- każdy, kto chciał i chce, boi się, może się zaszczepić kiedy chce, iloma dawkami chce,
- wiadomo, że wirus będzie już na zawsze, choćby było szczepienie obowiązkowe wszystkich co miesiąc,
- jeśli "chronimy przed ciężkim przebiegiem" to wystarczy szczepić starszych i chętnych, bo śmiertelność młodych i dzieci jest marginalna wobec innych problemów zdrowotnych.

#bekazcovidian #szczepienia #koronawirus #covid19
  • 8
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bukimi: Ja #!$%@?ę jak można być smutnym na zdalnych xD Jak twoi rodzice coś sobą reprezentują, to masz cały czas wakacje + ew. korki jak czegoś nie ogarniasz...
@tellet: Wiesz, kilka rzeczy:
- po pierwsze to jest punkt w kampanii, nie mój pomysł, że dzieci smutają podczas zajęć zdalnych,
- pewnie faktycznie 1 na 3 dzieci woli kontakt z rówieśnikami niż ekran, szczególnie najmłodsze klasy,
- nie zawsze to rodzice zostają z dziećmi, bo np. chodzą do pracy, więc nieważne "co sobą reprezentują"...