Aktywne Wpisy
Alpengeist77 +2
#teoriespiskowe #plaskaziemia
Cześć, w końcu założyłem tutaj konto. Na wstępie zaznaczę, że nie jestem płaskoziemcom i nie ma wpływu na moje życie czy chodzę po ziemi okrągłej/płaskiej/wklęsłej. Aczkolwiek mam parę pytań które mnie nurtują i może ktoś mi wytłumaczy na chłopski rozum pewnie sprawy. TEORIA! heliocentryzmu powstała jest z nami od 1543 czyli prawie pięć wieków. Teoria zakłada, że jest słońce oddalone od nas między 3mln a 150mln km (w zależności czy
Cześć, w końcu założyłem tutaj konto. Na wstępie zaznaczę, że nie jestem płaskoziemcom i nie ma wpływu na moje życie czy chodzę po ziemi okrągłej/płaskiej/wklęsłej. Aczkolwiek mam parę pytań które mnie nurtują i może ktoś mi wytłumaczy na chłopski rozum pewnie sprawy. TEORIA! heliocentryzmu powstała jest z nami od 1543 czyli prawie pięć wieków. Teoria zakłada, że jest słońce oddalone od nas między 3mln a 150mln km (w zależności czy
Zdecydowałem, że w tegorocznych wyborach zagłosuje na konfederacje. Szczerze to tylko oni wydają się normalni, najmniej skompromitowani i najbardziej rozsądni z całej tej bandy popaprańców, która w tym roku startuje.
#mentzen #polityka #wybory #konfederacja #nowanadzieja #bekazpisu #polska #konfederacja #bekazlewactwa #bekazholowni
#mentzen #polityka #wybory #konfederacja #nowanadzieja #bekazpisu #polska #konfederacja #bekazlewactwa #bekazholowni
Co tu dużo mówić: inne knajpy nie mają do Szajnochy startu (te które dowożą, bo np. takie Noriko, to tylko w pełnym lockdownie). W zamówieniu znalazły się:
1. Futomaki Pieczony łosoś
Łosoś w słodkiej glazurze, sałata, ogórek, serek, sos kabayaki, sezam, relish
2. Uramaki California
Pasta z kawioru i surimi, ogórek, oshinko, sezam
3. Uramaki Dragon
Krewetka w tempurze, truskawka, owinięte węgorzem, sos kabayaki, sezam
4. Futomaki Kalmar #!$%@?
Kalmar, szparag, szpinak, groszek cukrowy, ziołowy majonez
5. Małże św. Jakuba w tempurze
Tatar z przegrzebków, por, sos kobe
6. Tatar tuńczyk w panko
Tatar z tuńczyka, sos kobe, dymka
Razem: 224zł
Jedna rolka lepsza od drugiej. Idziemy po kolei:
1. Łosoś, lekko słodki, spora porcja ryby w rolce
2. Pasta z surimi - lekko słona, dobrze czuć smak kawioru
3. Z Dragonem wchodzimy już na mistrzowski poziom. Jedliście kiedyś truskawki w sushi? Ja też nie. Idealnie komponowały się z węgorzem. Krewetki jak widać 2 sztuki na rolkę. No to była poezja.
4. W sumie nie byłem pewien w jakiej formie będzie kalmar, okazał się być gotowany. Nie był twardy, nie było czuć gumowatości. Pierwszy raz jadłem marynowane szparagi, też ciekawy smak. Całość pikantna.
5. Uwielbiam małże i tym kupili mnie na Szajnochy od początku. Delikatne, mięsiste, bardzo dużo małży w samej rolce.
6. Tuńczyk też świetny, dość ostry, chociaż z tatarów wolę łososia chyba jednak.
W komentarzach więcej zdjęć.
=====================================
Do tej pory testowane były:
- Yemsetu
- Szajnochy
- Noriko Sushi
- Sushi corner
- Sushi Takai
- Nabe
- Kofuku Sushi
- Maiko Sushi
- Izakaya
- 7 Samurajów
- Sebu Sushi
- Goma Sushi
- Sajonara Sushi
Tutaj stary post ze zbiorczą recenzją, bo na początku wcale nie planowałem robić jakiegoś wielkiego zestawienia:
https://www.wykop.pl/wpis/56114993/mireczki-od-jakiegos-czasu-testuje-wroclawskie-sus/#comment-199750803
#jedzenie71 #wroclaw
No i właśnie się zorientowałam, ze bie dostałam też faktury, więc nie dostanę zwrotu z firmy xD no żart
@r__k: No to reklamacja do apki i Ci powinni zrobić 100% zwrotu.
Drugi raz próbowałam w ogóle sushi w panko - pierwszy raz w Darea i bylo słabe, bo tluste a tutaj to zdecydowanie kilka klas wyżej 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ