Wpis z mikrobloga

@amantadeusz:

A co to ma wspólnego z 500+ i innymi zasiłkami na samotne madki, które wszyscy musimy płacić?

Ktoś Cię strasznie oszukał twierdząc, że życie w ogóle jest uczciwe. Nie jest. Poza tym kwestia ogarnięcia się, np. wiele osób zaradnych (z wyższej grupy dochodów) potrafi w bilansie z państwem wyjść netto na
  • Odpowiedz
Patriarchalny przywilej do rozwiązłości seksualnej x DDDDDDDDDDDDDDD

@AutismoHarbinger: A jak niby nazwać krytykę rozwiązłości seksualnej, ale niemal wyłącznie w przypadku kobiet?

Jeszcze napisz że to wina patriarchatu że dzieci trafiają domyślnie do matki.

Dzieci nie trafiają domyślnie do matki.
  • Odpowiedz
A ta pewność to skąd?

@Filipterka25: Z różnicy między wiedza merytoryczną, a ego.

Gdzieś po wypoku lata mój stan konta w Inteligo (jednego z wielu), można mnie pomylić z programistą 15k, ale ja nie lubię kraciastych koszul.

@Filipterka25: Zarabiać tyle co programista15k to jednak dość spora bieda w 2021 roku. No chyba że jesteś z jakiejś powiatowej wioski, gdzie na kimś jeszcze to by robiło wrażenie. Nie wiem
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Cytowałem Twoje stwierdzenie że w przypadku gdy ojciec walczy o dziecko to ma udowadniać że lepiej mu będzie z nim.

Dzieci nie trafiają domyślnie do matki.

@CocoJamboolin: W teorii. W praktyce kolega 25 pokazał jakie jest rozumkowanie "dobra dziecka" według którego się przydziela opiekę.

A jak niby nazwać krytykę rozwiązłości seksualnej, ale niemal
  • Odpowiedz
Przeciętny mężczyzna ma znacznie mniejsze szanse na bycie rozwiązłym seksualnie, dlatego się inaczej to traktuje.

@AutismoHarbinger: A co zmieniają szanse na popełnienie jakiegoś czynu w ocenie moralnej tego czynu?

W teorii. W praktyce kolega 25 pokazał jakie jest rozumkowanie "dobra dziecka" według którego się przydziela opiekę.

W teorii, a dowodów na inną praktykę, poza anegdotami wykopków, brak. xd
  • Odpowiedz
Cytowałem Twoje stwierdzenie że w przypadku gdy ojciec walczy o dziecko to ma udowadniać że lepiej mu będzie z nim.

@AutismoHarbinger: ...

Jeżeli masz na myśli fragment po "Niemniej..." to nie jest stan obecny, tylko to jakby to wyglądało gdybym to ja pisał te przepisy.
  • Odpowiedz
A co zmieniają szanse na popełnienie jakiegoś czynu w ocenie moralnej tego czynu?

@CocoJamboolin: A czy ja mówię coś o moralności tego czynu? Wyśmiałem tylko nazywanie tego patriarchatem.

W teorii, a dowodów na inną praktykę brak poza anegdotami wykopków

Ok. Statystki i "tradycyjne" podziały ról nie istnieją kiedy nie pokazują że kobiety są stratne.
  • Odpowiedz
W teorii, a dowodów na inną praktykę, poza anegdotami wykopków, brak. xd

@CocoJamboolin: Nie wyjaśnisz. W sądzie widziałem masę osób, które a) nie miały pojęcia ani o postępowaniu sądowym, ani o przepisach materialnych, b) nie widziały potrzeby by mieć adwokata, c) były zwyczajnie bierne w czasie postępowania jak i poza ("wysoki sądzie, a bo mnie druga strona dała coś podpisać, ja podpisał..") a potem JAK SĄD MNIE SKRZYWDZIŁ.

I żeby
  • Odpowiedz
A czy ja mówię coś o moralności tego czynu? Wyśmiałem tylko nazywanie tego patriarchatem.

@AutismoHarbinger: Ale dlaczego wyśmiałeś? Zastanawiałeś się kiedyś skąd się taka dysproporcja w ocenie moralnej seksualności kobiet i mężczyzn w ogóle bierze?

Ok. Statystki i tradycyjne podziały ról nie istnieją kiedy nie pokazują że kobiety są stratne.

Istnieją, ale jaki mają związek z przydzielaniem opieki nad dziećmi matkom z automatu? Sądy tak nie działają.
  • Odpowiedz
z biologii

@amantadeusz: Ty koło biologii nawet nie stałeś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

i tego o ile łatwiej kobietom o s--s

Czyli twierdzisz, że ocena moralna czynu zależy od tego jak łatwo dla kogoś jest ten czyn popełnić? No całkiem głupie, nie powiem. Btw. dlaczego w takim razie przystojnych mężczyzn uprawiających dużo seksu nie ocenia się jako bardziej niemoralnych niż brzydkich mężczyzn uprawiających dużo seksu? Poza
  • Odpowiedz
@amantadeusz XDDDDDDDDD Wyobraź sobie, że ten typ pisał, że mial 20 lasek w ciągu miesiąca na tinderze. A według niego jak laska ma 2 partnerow seksualnych to już jest "dnem". Powtarzajcie za mną, patriarchat nie istnieje xD Każdy kto mówi o panującym matriarchacie, jest albo upośledzony albo głupi, albo nie potrafi połączyć paru faktów bo jest zaślepiony mizoginistyczną mentalnością. Ktoś ci broni założyć tindera i poruchać? Nie. Jedyne co potrafisz to
Filippa - @amantadeusz XDDDDDDDDD Wyobraź sobie, że ten typ pisał, że mial 20 lasek w...

źródło: comment_16321303199DFw4cLw2dno6UkVb5mGOD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz