Wpis z mikrobloga

@secondreality: czyli Linux jest dla tych mniej zamożnych, pracujących za 2-3k na rękę mających słaby sprzęt

U mnie na 9900K@5.0Ghz na Z390 Aorus Masterze, 128Gb Ramu DDR4 3200Mhz i szybkim SSD wszystkie aktualizacje robią się w sekundy, podczas wyłączania PC. Nic co by przerywało lub utrudniało pracę, ale taki komputer jest droższy niż samochód przeciętnego linuxiarza (o ile samochód ma, większość nie ma)

Fakty, nie opinie

Windows all the way,
  • Odpowiedz
wszystkie aktualizacje robią się w sekundy, podczas wyłączania PC

@Atreyu: u mnie na mateboku 13 z AMD rowniez trwa to sekundy, chodzi o to, ze na linuxie mozna korzystac z systemu gdy trwaja aktuliazacje, na windowsie nie :) Cieszymy sie wszyscy, ze masz tak wspanialy koputer o tak wspanialych paramterach :)
  • Odpowiedz
na windowsie nie

@Miszcz_Joda: ale u mnie aktualizuje się podczas wyłączania, nie wyłączasz linuxa? Albo potrzebujesz go używać gdy już się wyłącza? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Przecież to abstrakcja, windows aktualizuje się gdy komputer nie jest używany i trwa to dodatkowo tak krótko - więc nie jest to żadna wada

Te oszczędzone sekundy nie są warte braku kompatybilności linuxa z oprogramowaniem, czy braku sterowników do bardziej
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: @Atreyu: Zgadza się, jestem mniej zamożny. Mam kompa za 5k, a na nim Linux. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mówiąc o samochodzie, w którym zainstalowałem Ubuntu i wyprzedziło Teslę o lata możliwości. Czasem trzeba kompilować kernel podczas jazdy, ale zdarza się. No i przynajmniej mam pewność, że na ekspresówce nie będę musiał restartować auta, bo trochę przypau. ( ͡°( ͡°
  • Odpowiedz
@secondreality: a mnie na kilka domów za gotówkę i co z tego? Kto ma większego?

Zasada jest taka że przeciętny użytkownik linuxa jest mało zamożny i ma przetłuszczone włosy

Nazywamy to statystyką
  • Odpowiedz
kiedy witryna www.microsoft.com stała na linuxie

@secondreality: a jakie to ma dla ciebie znaczenie jako dla domowego użytkownika końcowego na czym stoją serwery www?

Masz więcej fpsów w grach na steamie? Odnalazłeś stery do niewspieranego na linuxie modemu? Nagle odpalasz na linuxie dowolny z windowsowych programów?
  • Odpowiedz
a jakie to ma dla ciebie znaczenie jako dla domowego użytkownika końcowego na czym stoją serwery www?

@Atreyu: Nie zmieniaj tematu wiesz o co mi chodzi i palisz głupa.
gry na na linux chodza szybciej i mają wiecej fps niż na windzie, nic takiego praktycznie nie istnieje jak brak sterów
  • Odpowiedz