Aktywne Wpisy
Boroborro +38
Robię pulpeciki mięsne z Ikea i w środku znalazłem takie coś, co to jest? XD wygląda dość dziwnie, brudzi bardzo palce ale nie pachnie jakoś intensywnie bo jest zamrożone jak widać. To normalny składnik tych pulpetów? XD czy pisać do ikei. W komentarzu drugie foto #zakupy #ikea #jedzenie #pomoc #pytanie #polska #dieta
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
affairz +122
#nieruchomosci 2 bańki w Maladze (chata 330m na działce 5000m)
źródło: 490195093_122254162982026487_8572822183730019109_n
Pobierz

![[Wykop Efekt] Ratownik medyczny potrzebuje pomocy w powrocie do zdrowia.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ae1e821df894b23bec1059832a044bf273f53a02ef22231393059956ef6503c6,q80.jpg)
Skończyła mi się umowa z pracodawcą na początku miesiąca.
Dziś jest 15 dzień miesiąca a ja nie otrzymałem pieniędzy za sierpień.
Dodatkowo miałem mieć wypłacony ekwiwalent za niewykorzystany urlop. A pracę skończyłem tydzień temu więc powinienem go dostać wraz z ostatnim dniem.
Od kierownika dowiedziałem się, że wypłata nie zależy od niego a ekwiwalent MOŻE mi wypłacą - "trzeba było wykorzystać urlop".
Od byłych pracowników na jednej z "domówek" dowiedziałem się, że tradycją jest, że ostatnia pensja w firmie jest nie wypłacana. PIP zna tą firmę ale oni wolą płacić kary niż wypłacić wynagrodzenie - na złość, że odszedłeś.
Do firmy cały czas przychodzą listy z sądu, komórników. Na sekretariacie był zakaz ich odbierania - tylko prezesi, którzy są dwa razy w tygodniu od południa - wywalone mają w to. Jak pracowałem jakaś kontrola z PIP'u była. Raz nawet policjant osobiście dostarczał list z sądu.
Jestem praktycznie pewien, że pensji za sierpień, eqwiwalentu i te kilka dni we wrześniu nie otrzymam "po dobroci".
Moje pytanie do bardziej rozeznach w temacie. Czy warto w ogóle zgłaszać taką systuacje do PiP'u czy od razu do sądu pracy. Kase to oni mają, ich działanie ma na celu mszczenie się na byłym pracowniku.
W międzyczasie wszystko z firmą załatwiaj smsy lub maile, nic na gębę, żeby było widać że się kontaktowałeś, a to oni nie chcieli załatwić polubownie.
Jak kasa jest na koncie to z odsetkami komornik ściąga. Gorzej dla nich,.ale niestety Ty się
@rvva1: I ilu frajerów to puściło płazem? Do sądu, czas poświęcisz ale chociaż będziesz mógł w lustro spojrzeć.
Powodzenia dalej z tym!