Wpis z mikrobloga

Zmiana z model s na model 3 performance była jak zmiana z furmanki na ferrari ( ͡° ͜ʖ ͡°) polecam

Mimo że byłem przyzwyczajony do przyspieszenia to model 3 z jego 3.3s do setki przywraca mi chorobę lokomocyjną. Zasięg gdy naładowany do 80% jest taki jak w modelu s na 100%. Róznica w wadze też robi swoje.

Oszczędniejsza klima i grzanie, z racji pompy ciepła

Nowocześniejszy MCU bez okrutnych lagów. Jest netflix, wieśmina tylko nie widzę

Jako że model 2021, mam już siłowniki do bagażnika, usunęli też wszelkie chromy i są czarne listwy. Samochód z fabryki w Chinach, ale lepiej spasowany niż ten z usa xD

Odblokowanie i jazda z telefonem zamiast kluczyka jest genialna, znacznie wygodniejsza.

Port CCS zamiast samego type 2 pozwala na znacznie szybsze ładowanie, do 250 kW z tego co pamiętam.

Nowocześniejsza buda, lepsza widoczność szczególnie z tyłu. Przy cofaniu włacza się nie tylko tylna kamera ale też boczne (skierowane do tyłu). Port usb dla dashcama w schowku zamiast na wierzchu, znacznie wygodniej. Ewentualny złodziej by musiał się jakoś dostać do schowka by usunąć nagrania ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dodatkowo porty usb-c.

Zawieszenie sztywniejsze, pewniejsze przyspieszanie na zakrętach (względem air suspension z Ski).

Track mode pozwala na przeniesienie napędu tylko na przód albo tylko na tył, co pozwala driftować teslą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z wad:

Kierownica wydaje się śmiesznie mała, widziałbym tam yoke ( ͡° ͜ʖ ͡°) prawy scroll działa tylko do autopilota/tempomatu, w Sce regulowało się tym klimatyzację. Summon niestety tylko z FSD którego nie kupowałem.

Klamki są ok jak otwierasz samochód, ale trzymając za klamkę nie zamkniesz drzwi bo się odbiją tylko. Trzeba puścić klamkę by zamknąć

10/10 would buy again

#tesla #samochody
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Graty dobra zmiana, chociaż long range jest rozsądniejszy.

Nowocześniejszy MCU bez okrutnych lagów. Jest netflix, wieśmina tylko nie widzę

@diogene: I nie zobaczysz, wiedźmin nie będzie w żadnej 3. Lagi były w mcu1 czyli musiałeś mieć starą tą Ske.
  • Odpowiedz
@diogene: hmm, czyli lepiej Twoim zdaniem kupić model 3 zamiast S?
Nie brakuje Ci wyświetlacza za kierownicą?
Ładujesz w domu?
No i najważniejsze... ile czekałeś od momentu zamówienia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@saycool: nie wiem czy lepiej, na pewno taniej niż plaid i miałem dostępnego od ręki . I dla mnie lepszy jest mniejszy model bo Ska do garażu wchodziła na styk a X by w ogóle się nie zmieścił - tu jest wygoda . Czekałem dwa tygodnie bo wybrałem z listy dostępnych aut już w Warszawie. Ekranu mi nie brakuje jakoś, ładuje w domu
  • Odpowiedz