Wpis z mikrobloga

Zazwyczaj przyrządzam spaghetti tak:
mięso mielone zasmażam, dodaje pieprz sól oregano, bazylie, posypuje czerwoną papryką, później wlewam do mięsa bulion pomidorowy, wszystko mieszam i zagęszczam.
Na talerz kładę makron długi i polewam sosem
Ps tzw. "kleksa" robię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tommmekk: juz tu pisalem kiedys przepis na ragu (tzw sos bolognese), to przekleje:

marchewka, cebula, seler naciowy - siekasz/blendujesz i smazysz. dorzucasz mieso mielone, smazysz razem, redukujesz na tym wino, dodaajesz pasate i pomidory/koncentrat, przyprawiasz i zalewasz woda zeby mieso zakryte, redukujesz to przez 3h dolewajac wody co chwile, tadam masz ragu, mozna jeszcze ziol ddoac w trakcie redukcji.

Robisz tego dużo, porcje zjadasz, resztę mrozisz :)