Aktywne Wpisy
chrzano +503
Nie spodziewałem się tak ciepłego przyjęcia mojego poprzedniego posta o 4 rocznicy w pracy. ᶘᵒᴥᵒᶅ
Z ostatniej wizyty w Monachium przytargałem kilka suwenirów — przypinki JetBrains, Kotlin i IntelliJ IDEA.
Zróbmy #rozdajo
- jeden secik (trzy piny) wśród komentujących
- jeden secik wśród plusujących
Napiszcie czy i dlaczego korzystacie (albo nie, bo to nie przymus) z narzędzi od JetBrains.
Może czegoś im brakuje czego potrzebujecie? Postaram się odnieść
Z ostatniej wizyty w Monachium przytargałem kilka suwenirów — przypinki JetBrains, Kotlin i IntelliJ IDEA.
Zróbmy #rozdajo
- jeden secik (trzy piny) wśród komentujących
- jeden secik wśród plusujących
Napiszcie czy i dlaczego korzystacie (albo nie, bo to nie przymus) z narzędzi od JetBrains.
Może czegoś im brakuje czego potrzebujecie? Postaram się odnieść
maikeleleq +760
Mirki liczę na #wykopefekt
Ostatnio w galerii Posnania w #poznan źle się dzieje a mianowicie stada dzieciaków po 12-15 lat chodzą grupami i zaczepiają ludzi, plują na nich, grożą gazem pieprzowym a nawet dochodzi do pobić, same piją po toaletach wódę na potęgę, ćpają i nawet dosypują ludziom narkotyki na Food Fyrtlu do napojów, grupki potrafią liczyć po 20-30 osób, ochrona prawdopodobnie przekupiona i nic z tym nie robi a policja dziwnym
Ostatnio w galerii Posnania w #poznan źle się dzieje a mianowicie stada dzieciaków po 12-15 lat chodzą grupami i zaczepiają ludzi, plują na nich, grożą gazem pieprzowym a nawet dochodzi do pobić, same piją po toaletach wódę na potęgę, ćpają i nawet dosypują ludziom narkotyki na Food Fyrtlu do napojów, grupki potrafią liczyć po 20-30 osób, ochrona prawdopodobnie przekupiona i nic z tym nie robi a policja dziwnym
Chciałem wydać na auto około 30k i myślałem że już znalazłem - Laguna III, benzyna 2.0 turbo 173KM z automatem. Nie dość że tego auta praktycznie nie ma w ofertach to jak się pojawi jakaś sztuka to już za 35 czy 37 tys. Rok temu za 30k można było mieć najlepiej wyposażoną wersję po lifcie. Teraz za 30k to pierwsze 2 lata produkcji, bez xenonów z przeciętnym wyposażeniem.
Kupiłbym już nawet wersję wolnossącą 140KM ale tam tylko manual bo Renault wpadło na świetny pomysł że w benzynie automat występuje tylko z jednym silnikiem, dodatkowo tylko w jednej wersji mocy. Bo ten sam silnik z turbiną jest w wersji 203KM ale tam tylko manual - świetny pomysł panie francuzie.
Z tego natomiast słyszę to nie zapowiada się że będzie lepiej tylko wręcz przeciwnie.
"Na rynku świń nadal beznadziejna sytuacja" cytując Janusza Piechocińskiego.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#motoryzacja #samochody #renault #laguna
Komentarz usunięty przez autora
@SpiderFYM: Laguna III z automatem ma 170KM i również ma turbinę i jest to ten sam silnik co w wersji z
@SpiderFYM: @LuxikT: co napisał? Bo ja widzę info o pełnej wersji. Ta w Renault nazywa się Initiale. Posiadanie Initiale nie oznaczało posiadania 4control. Nie wiem czy nawet obecnie w Talismanie tak nie było.
@otylygrubas: tyle że tutaj musiałbym zejść z rocznika, a same BMW chyba dosyć często zmęczone życiem
@Heady1991: szkoda gadać...
@Iskaryota:
@Galapagos_: ale tutaj się zgodzę w 100%. Kumpel kupił Skodę Superb chyba z pół roku temu, teraz by ją sprzedał 10-15k drożej niż kupił.
@SpiderFYM: ok, ja się źle wyraziłem. silnik 170KM i 203KM to ta sama jednostka. Różnice są minimalne. Za około 1k pln możesz sobie zrobić z wersji 170KM wersje około 200KM za pomocą chipa. Możesz też więcej robić. Natomiast ten Automatu jest niezawodny ale nieoszczędny i powolny, zabiera sporo mocy z silnika.
@LuxikT: bo niektórzy nie wiedzą ale w Renault wersja wyposażenia jest powiązana z silnikiem.
@ksiak: dokładnie tak i był nawet plan podbić to do 200KM właśnie
@ksiak: czy powolny to nie wiem, jechałem nim
Tych aut jest mało i każdy na nie poluje. Polecam zajrzeć na forum Laguny.