Aktywne Wpisy

marcelus +23
Żarty na bok, to w sumie dobrze jakby Lech zagrał w LKE. Trzeba ją grindować na maksa, bo nie ma bata żeby to się utrzymało na dłuższą metę i UEFA zmieni system punktacji. Przecież my na samej LKE wjedziemy zaraz do pierwszej 10 jak nie wyżej xD #ekstraklasa #pilkanozna
#mecz
#mecz

Seshu +14
Kamera zamontowana, teraz wypozycjonować. Nie ma opcji że korkin się wespnie jak na nanga parbat (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#danielmagical #chlopakizraszei
#danielmagical #chlopakizraszei
źródło: IMG_5655
Pobierz

289 ankietowanych czyli 43% osób odpowiedziało, że nie wolno wjeżdżać rowerem z przejazdu bezpośrednio na jezdnię.
Zdaniem miejscowej policji wasza odpowiedź jest błędna.
Naczelnik stwierdza, że wjazd jest dozwolony i jest to włączenie się do ruchu, a zatem wykonując ten manewr należy ustąpić pierwszeństwa wszelkim innym uczestnikom ruchu. Przy czym ta uwaga o ustąpieniu pierwszeństwa w mojej ocenie niewiele zmienia, bo pieszym i innym rowerzystom podczas skrętu trzeba ustąpić zawsze, a po wjechaniu na jezdnię ewentualne samochody znajdują się już za plecami. No chyba, że ktoś na przeciwnym pasie postanowiłby akurat wykonać zawracanie.
#rower #prawojazdy
źródło: comment_16312000922gtw8OZr8ym9qB8kgwHHfy.jpg
Pobierz@vertical: nie jestem prawnikiem, ale tak na logikę to skręcanie w lewo może zawierać się w definicji przejeżdżania (choć nie wiem czy tak akurat jest)
No nie wiem, przejeżdżanie to przejeżdżanie a