Wpis z mikrobloga

• 1306
Ktoś ukradł chłopakowi walczącemu od wielu lat z zapaleniem rdzenia kręgowego i paraliżem wszystkich kończyn worki z plastikowymi nakrętkami dzięki którym odkłada pieniądze na zabiegi i przeszczep komórek macierzystych. Nakrętki są zbierane od wielu lat przez pół miasta, jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie nawet zakrętki komuś z piwnicy ukradną na dodatek niepełnosprawnemu, dodam że to była zorganizowana akcja. Chłopak to znajomy znajomego, nie jestem pewna czy to odpowiednie miejsce żeby to nagłośnić ale lokalna policja szuka w tym momencie jakichkolwiek informacji. Dzisiaj w faktach po południu na TVN 24 też była poruszana ta sprawa. Podrzucam kilka linków jakby ktoś chciał się bardziej zorientować w temacie.

https://gniezno.naszemiasto.pl/damian-julkowski-zostal-okradziony-stracil-25-workow-z/ar/c1-8442251

https://www.facebook.com/groups/2073662169328276/?ref=share

#policja #wielkopolska #niepelnosprawni
catastro_ - Ktoś ukradł chłopakowi walczącemu od wielu lat z zapaleniem rdzenia kręgo...

źródło: comment_1631117198VZk77KmOnCQdBQj2PziMIA.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • 1
@matiJ TAAAAK bo jeden komentarz i za szybko zadziałałam, wybacz ale podtrzymuje, że skoro dla kogoś taka zbiórka ma sens to też trzeba to zrozumieć i fajnie jest pomóc, nawet taką pierdołą
  • Odpowiedz
@catastro_: #!$%@? ale kisnę: ryzykować wpadką, #!$%@?ć się z 25 workami nakrętek do tego pewnie przez całe miasto (a może i magazynować to przez x miesięcy albo wywieźć do innego miasta) tylko po to, że by dostać 300 złotych xDD
geniusze zbrodni xDD
  • Odpowiedz
@efek jakby to nawet było warte 100 zł to co z tego? w jego sytuacji raczej każdy grosz się liczy, chodzi o sam fakt kradzieży, jeszcze to, że więcej niż jedna osoba wpadła na ten pomysł, za 300 zł sobie życia nie ułożą a dla chłopaka mieć a nie mieć, ja bym nie chciała żeby ktoś mi kilka stówek zabrał tym bardziej na leczenie

@catastro_: To z tego że oszukuje się
  • Odpowiedz
@Plp_: ja Ci wyjaśniam bo kiedyś o tym czytałem
Po prostu na tępe normictwo, na obmierzłą tłuszczę rozkaz zbierania nakrętek działa jak promocja na janusza. W ich mózgach pojawia się jasna zależność. Zamiast wywalić nakrętkę do kosza, uzbieram ich 100 i chlopak będzie miał wózek. Nie wnikają, po prostu to robią. Ziomek, który to wymyslił jest geniuszem.
Do tego recyklingowi jest poddawany jedyny wartościowy plastik. Wszyscy zadowoleni.
  • Odpowiedz
@catastro_: to jest tak absurdalne, że aż śmieszne xD

córka kolegi miała zadanie w szkole żeby zbierać nakrętki a że mam znajomego w firmie zajmującej się recyklingiem zapytałem o takie nakrętki xD

kupiłem caaaały worek takich nakrętek za 20zł xD i tak pewnie przepłaciłem xD grunt, że córka kumpla miała 6 xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@catastro_: jak taki worek nakrętek będzie ważył 3kg to jest max. 25 worków to jest 75kg, ale myślę, że to gruba przesada, ale ok.

W skupie jest to warte maksymalnie 1zł/kg, jeśli ktoś by to posegregował na kolory to może nawet i 1,50zł. No grosze totalne.
  • Odpowiedz
@catastro_ sytuacja #!$%@?, ale sam motym z zakrętkami to robienie #!$%@? z logiki.
Śmiać mi się chce jak widzę kosze w kształcie serc w miejscach publicznych na nakrętki.
Postawienie takiego kosza- serca pewnie kilka tysięcy kosztuje, żeby w kilka miesięcy zebrać nakrętek o wartości 100-200 zł.(°°
  • Odpowiedz