Wpis z mikrobloga

• 1306
Ktoś ukradł chłopakowi walczącemu od wielu lat z zapaleniem rdzenia kręgowego i paraliżem wszystkich kończyn worki z plastikowymi nakrętkami dzięki którym odkłada pieniądze na zabiegi i przeszczep komórek macierzystych. Nakrętki są zbierane od wielu lat przez pół miasta, jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie nawet zakrętki komuś z piwnicy ukradną na dodatek niepełnosprawnemu, dodam że to była zorganizowana akcja. Chłopak to znajomy znajomego, nie jestem pewna czy to odpowiednie miejsce żeby to nagłośnić ale lokalna policja szuka w tym momencie jakichkolwiek informacji. Dzisiaj w faktach po południu na TVN 24 też była poruszana ta sprawa. Podrzucam kilka linków jakby ktoś chciał się bardziej zorientować w temacie.

https://gniezno.naszemiasto.pl/damian-julkowski-zostal-okradziony-stracil-25-workow-z/ar/c1-8442251

https://www.facebook.com/groups/2073662169328276/?ref=share

#policja #wielkopolska #niepelnosprawni
catastro_ - Ktoś ukradł chłopakowi walczącemu od wielu lat z zapaleniem rdzenia kręgo...

źródło: comment_1631117198VZk77KmOnCQdBQj2PziMIA.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
@deeprest: weszłam na zbiórkę w randomowym momencie i te 300 zł co były warte te worki uzbierało się w ostatnie 15 minut. Najlepsze co mogło mu się przytrafić, może ten złodziej gra w szachy 5D i miał taki plan xd
  • Odpowiedz
@catastro_: To co dzieje się w głowach ludzi kradnących takie rzeczy zwykle jest jedną wielką enigmą dla każdego choć minimalnie normalnego człowieka. Z drugiej strony zasuszone ćpuny potrafią kraść kawę z biedronki i w walce o łup z cieciem sprzedać mu kosę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@catastro_: Idioci zamiast naprawdę pomoc, to wolą #!$%@? nakrętki przez rok zbierać, by dana osoba dostała złotówkę.
#!$%@? im w dupę, bo myślą, że naprawdę pomagają, a wartość tego, to złotówka na rok (°°

PS Jak już naprawdę chcecie pomóc, to wysyłając 5 złotych pomagacie bardziej, niż zbieranie tego ścierwa, które pomaga tylko pracownikom, którzy nie muszą tracić czasu na
hacerking - @catastro_: Idioci zamiast naprawdę pomoc, to wolą #!$%@? nakrętki przez ...

źródło: comment_16311344877LM6vRWpZvnmWOUMEowuY3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Plp_: @Spitfire92: @catastro_: ja znowu słyszałem że to jest chętnie skupowany materiał bo nakrętki są zrobione że specyficznego plastiku, który w wytworzeniu jest trudny albo drogi (dokładnie nie pamiętam)
Ma to trochę sensu bo skoro mamy wyrzucać dobry materiał, który w dodatku jest coś warty, to lepiej zrobić zbiórkę i przy okazji na tym zarobić.
  • Odpowiedz
Ziomkowi już się znudziło zbieranie.
Gosc ma chorego syna i zbierał nakrętki po marketach i szkołach. Kupił przyczepę i woził je co 3-4 dni do skupu. Z kilkunastu punktów odbierał nakrętki po 300 - 400 kg co 2 tygodnie.
Za przyczepę 1.5 tony brał 800-1000zl
Parę tysięcy w miesiąc za 2-3h jeżdżenia w tygodniu.
Więc w hui się uzbierało dla fundacji.
Teraz inne dzieci korzystają z tego hajsu bo młody wyzdrowiał.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@matiJ: dla ciebie nie ma a dla kogoś innego ma.
Mam znajomych z chorym synem. Zorganizowali akcję zbierania nakrętek i rocznie zbierają tego kilka ton. A to już jest parę złotych. Pewnie że większy sens ma wrzucenie miesięcznie złotówki do skarbonki, ale powiedz dziesięciu osobom żeby wrzucały złotówkę albo zbierały nakrętki. Jak myślisz, których będzie więcej?
  • Odpowiedz
  • 2
Może po prostu ktoś to #!$%@?ł na śmietnik, bo wątpię że ktoś to ukradł bo nie ma po co, więcej warte są butelki od piwa pobierane z fajansu niż te wszystkie worki z nakrętkami
  • Odpowiedz