Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sylwke3100: panie po co płacić za jakieś rowery jak na taki za 1000 też się dobrze jeździ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zakres przerzutki źle ustawiony, pewnie z gownolitu i sama puszcza i tak

@zdjeciegipsu: Przecież taki wjazd pierwszy raz odkąd mam rower się zrobiło
  • Odpowiedz
  • 3
@GrubyKociol: @Nie_znany: @spinaczczio: @stassma: @hakunnin: @GrubyKociol: @pp53: @spinaczczio: @hadriell: @4x80: @spinaczczio: Łańcuch się odblokował dopiero jak r--------m całą osłonkę a widać na niej było że łańcuch się wtarł i dlatego ruszyć się tym nie dało tym bardziej że przy środkowej części jest już to puste pomiędzy zębatkami.
sylwke3100 - @GrubyKociol: @Nie_znany: @spinaczczio: @stassma: @hakunnin: @GrubyKocio...

źródło: comment_1631111190ffbRnGuoKpFJ0pJLfBVfN4.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
niektórym może brakować siły, ale w normalnych warunkach było tu bez problemu do wyrwania. Szarpiemy i ręką kręcimy koło przód-tył w zależności jak się łańcuch nakłada. Koło i szprycha robi dźwignie i łańcuch wychodzi
  • Odpowiedz
@spinaczczio: te plastikowe osłony są potrzebne jak ktoś nie potrafi regulować zakresu przerzutki. Gruby procent rowerów 'z marketu' nie jest wyregulowane.
  • Odpowiedz
  • 1
niektórym może brakować siły, ale w normalnych warunkach było tu bez problemu do wyrwania. Szarpiemy i ręką kręcimy koło przód-tył w zależności jak się łańcuch nakłada. Koło i szprycha robi dźwignie i łańcuch wychodzi

@Mikser_wieczorny: Myślisz że tak nie robiłem? Z resztą łańcuch tak jak powiedziałem wpadł w wewnętrzną część i tam utknął kilkoma częściami.

@sylwke3100: @stassma: Wystarczyło dźwignię zrobić z gałęzi i by wyszedł

@Trismagist: Nie,
  • Odpowiedz
@4x80: być może przetrwały przez to, że automatycznie przestawałem pedałować gdy poczułem że łańcuch się zablokował. Przy wysokiej kadencji nie było to specjalnie trudne. Gdybym pedałował mocniej/na stojąco, to zapewne wyglądałyby podobnie.
  • Odpowiedz
Gdybym pedałował mocniej/na stojąco, to zapewne wyglądałyby podobnie

@Erus: Zapewne jednak ja nie pisałem, że polecam mieć ten plastik tylko w sensie, że on szprychy uratował.
  • Odpowiedz