Jak najlepiej spożytkować booster do 80 poziomu? Lepiej użyć go na swoim mainie i później tylko bawić się w odkrywanie mapy (chociaż średnio mi się to widzi) czy lepiej stworzyć nową postać i wbić 80 tylko żeby odblokować mounty? Jeśli tak to jaką klasę najlepiej wyboostować, czy są jakieś którymi szczególnie ciężko się leveluje a na 80 mają ciekawy endgame? #guildwars2
@Hrabia_Heheszko: pierwszą postać najlepiej wylevelować normalnie aby zapoznać się z mechanikami gry w trakcie levelowania, nauczysz się wszystkich podstaw to będziesz lepszym graczem dla community. Ludzie mają dość osób które nie potrafią robić dodge, albo nakładać CC.
Drugą i kolejną postać warto boostować od razu na 80lvl łatwiej idzie wtedy robić mapy, bo gra na danej mapie skaluje cię w dół do odpowiedniego poziomu, więc nie będziesz outlevelowany względem mapy,
@krolik_wie_lepiej: gram trochę chyba od 2 tygodni, mam thiefa na ok 22 poziomie ale trochę mi nie pasował i teraz biegam elementalem, chyba 32 poziom. Wcześniej grałem parę lat temu ale też nie jakieś duże poziomy, bardziej z ciekawości żeby sprawdzić. Normalnie bym się nie interesował boosterami, ale jak teraz jest okazja kupić dodatki na promce taniej to może się skuszę, a nie ukrywam że mount by się przydał.
@Hrabia_Heheszko: żeby dostać mounta i tak najpierw trzeba ruszyć story z PoF, więc dla mnie to psucie sobie fabuły jeżeli ona cię interesuje, na thiefie czy ele można spokojnie biegać z właściwymi skillami na speed boosta.
@Ursus-maritimus: właśnie nie byłem pewny czy trzeba zaczynac misje z dodatku żeby dostać mounta. A czy to jest duży spoiler do podstawowej historii i są one mocno powiązane? Myślałem że ewentualnie można sobie przebiec to bez czytania dialogów tylko żeby odklepać zadanie i dostać tego mounta.
@Hrabia_Heheszko: W samym prologu PoFa masz bardzooo dużo spoilerów w miarę możliwości polecam zrobić całe story najlepiej w poniższej kolejności. Obecnie co tydzień można za darmo odblokować kolejne epizody z S4, ale jak nie masz poprzednich to mimo wszystko polecam ich zakup, naprawdę warto, daje to nie tylko same story, ale też nowe mapy, skiny, eventy, mounty, bronie i biżuterię ascended czy itemy do craftu jak np. tańsze bagi 32-slotowe.
#guildwars2
Drugą i kolejną postać warto boostować od razu na 80lvl łatwiej idzie wtedy robić mapy, bo gra na danej mapie skaluje cię w dół do odpowiedniego poziomu, więc nie będziesz outlevelowany względem mapy,
Personal story.