Wpis z mikrobloga

Braun i ruch narodowy chcą przywrócenia obowiązkowej służby wojskowej dla chłopaków żeby zaradzić zbyt małej liczebności armii. To ja mam w sumie taki pomysł żeby wcielić tych wszystkich Braunów, Bosaków i innych Tudujów do wojska, jako że prawie nikt z nich oczywiście nigdy nie służył oraz ich wyborców którymi w większości są mężczyzni w wieku około 20 lat więc nadawaliby się do służby. Dzięki temu liczebność armii skoczyłaby o kilkaset tysięcy zgodnie z życzeniem Blaszczaka, a przy okazji nastąpiłby detoks sceny politycznej od zamordystycznych "wolnościowców". Panie Błaszczak; liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego pomysłu i wcielenie go w życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #wojskopolskie #armia #pobordowojska #narodowcy #braun #pis #polityka
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

co sądzicie o tym pomyśle @volki @kleopatrixx @NijuGMD

@Vosemite:

Nie wiadomo jak to by miało wyglądać, ale granicząc z Rosją takie miesięczne przeszkolenie obywateli nie byłoby złe, na wzór Izraelski w którym kobiety też odbywają służbę. Po miesiącu jakiś procent by się w tym odnalazł i chciał realizować dalej, a reszta miałaby obycie z bronią. Same plusy. Uzbrojony
  • Odpowiedz
@msikorski229 to wcale nie głupie, ale nie służba wojskowa a coś w rodzaju treningu (siłowy, biegowy, pływacki, survival) np. 3 miesiące od poniedziałku do piątku, weekendy wolne. Akurat okres wakacyjny lipiec - wrzesień. Prowadzony przez wojskowych. To mogło by się obronić, mogło by dawać furtkę do wojska. Coś jak się bawią terytorialsi.
  • Odpowiedz