Aktywne Wpisy
PEKLONIKON +86
Czy są gdzieś w Polsce jeszcze kobiety z normalnym podejściem do związków?
to znaczy:
- wiedzą, że związek to nie tylko przyciąganie fizyczne, ale przede wszystkim ŚWIADOMY wybór - bierzemy kogoś z całym zakresem zalet i wad i chcemy z tą osobą spędzić życie,
- że nad związkiem trzeba pracować, mężczyzna musi być wysekszony, powinien mieć ugotowane i wysprzątane
- chcieliby zapewniać mężczyźnie spokój oraz inspirację
- wiedzą też, że rozmowa jest
to znaczy:
- wiedzą, że związek to nie tylko przyciąganie fizyczne, ale przede wszystkim ŚWIADOMY wybór - bierzemy kogoś z całym zakresem zalet i wad i chcemy z tą osobą spędzić życie,
- że nad związkiem trzeba pracować, mężczyzna musi być wysekszony, powinien mieć ugotowane i wysprzątane
- chcieliby zapewniać mężczyźnie spokój oraz inspirację
- wiedzą też, że rozmowa jest
Szukam nowego serialu. Wy podajecie tytuł, ja jeden z nich wybieram i lecę z tematem.
Te z gwiazdką to takie, które w pewnym momencie skończyłem śledzić.
PS. Jeszcze trochę i dobijam do 100 pozycji XD
Zaliczone:
1. V
2. FlashForward
3. TerraNova
4. Monk
5. Person of Interest
6. Fringe
7. Kompania Braci
8. Black Mirror
9. The Wire
10. Dr House
11. Dexter
12. Suits
13. Friends
14. Mr. Robot*
15.
Te z gwiazdką to takie, które w pewnym momencie skończyłem śledzić.
PS. Jeszcze trochę i dobijam do 100 pozycji XD
Zaliczone:
1. V
2. FlashForward
3. TerraNova
4. Monk
5. Person of Interest
6. Fringe
7. Kompania Braci
8. Black Mirror
9. The Wire
10. Dr House
11. Dexter
12. Suits
13. Friends
14. Mr. Robot*
15.
- kiedy ktoś na ekspresówce włącza się do ruchu i nie używa pasa rozbiegowego do końca,
- kiedy ktoś zjeżdżając z ronda nie używa kierunkowskazu,
- kiedy ktoś włącza kierunkowskaz w momencie skręcania kierownicą kiedy już #!$%@? widzisz w którą stronę skręca,
- jazda na zderzaku,
- kiedy trzymasz bezpieczny dystans a się ktoś #!$%@? pomiędzy auto przed Tobą a Ciebie,
- kiedy ktoś jadący na lewym pasie wyprzedza Cię prędkością większą o 1km/h przez co musisz wyhamować do 89/h za ciężarówką, przepuścić go i ponownie przyspieszyć,
- kiedy jedzie sznur aut w odstępach 20-30m i wyprzedzanie kompletnie nie ma sensu, a jakiś frustrat siada Ci na zderzaku i pizga światłami żeby go przepuścić i tak z kolejnymi 30 autami frustrując się jeszcze bardziej,
- jazda lewym pasem, która wymusza na Tobie złamanie przepisów i wyprzedzenie prawym pasem,
Pewnie bym coś jeszcze tutaj dopisał ale liczę na Was, robię dziennie łącznie 100km S5 i to są sytuacje tylko z dzisiaj.. serio tak jak uwielbiam jazdę autem tak przez takie zachowania innych kierowców zdecydowanie wolę pracę zdalną.
#motoryzacja #polskiedrogi #kierowcy #samochody #autostradypolska #drogi
Problem jest ze zjazdem z ronda (czyli manewrem skrętu w prawo) z innego pasa niż prawy. Nie dość, że to złamanie jednego z podstawowych przepisów ruchu drogowego, to jeszcze zachowanie niebezpieczne, narażające na kolizję z prawidłowo jadącymi pojazdami prawym pasem.
@jakcyk:
Po pierwsze - nikt tam się nie włącza do ruchu.
Po drugie - zmiana kierunku jazdy w prawo dozwolona jest tylko i
@reksiuzgdyni: wjazd na co? Masz na myśli drogę ekspresową?! ;) Imho @Nie_znany czepia się bezsensownie. Opis oddaje co autor ma na myśli, a nie jest tu propozycją zmian w ustawie.
Jeśli byłaby to propozycja zmian w PORD, to pełna zgoda. Tu się po prostu czepiacie.
@Dare: O to to, też mam
Komentarz usunięty przez autora
@kodishu: Otóż mam - najwyraźniej w przeciwieństwie do Ciebie. Dlatego piszę o obowiązującym prawie, a nie o wyobrażeniach o tym jak powinno wyglądać.
Jeśli na skrzyżowaniu, czy to na rondzie czy na jakimkolwiek innym masz organizację ruchu, wyrażoną znakami P-8/F-10, która umożliwia skręt w prawo z dwóch pasów, to chyba naturalne jest, że można skręcić w prawo z obu, a nie tylko z prawego.
Jak tam płynnie zmienić pas? Odpowiadam - normalnie. ¯\_(ツ)_/¯
Na skrzyżowaniu stoi jedno auto żeby wjechać z podporządkowanej na drogę z pierwszeństwem, za nim jest przejście dla pieszych i przerwa na nie a potem stoję ja przed przejściem. A za mną typ trąbi, żebym się ruszył, bo przecież mogę podjechać bliżej i stoję przed pasami zamiast na pasach xD
@kodishu: Ty masz na serio problemy ze znajomością przepisów, najwyraźniej z techniką jazdy, a przede wszystkim logicznym myśleniem.
Jeśli zmiana pasa z lewego na prawy wymaga zatrzymania się w celu ustąpienia pierwszeństwa tym na prawym pasie, to dokładnie tego samego wymaga skręt w prawo bezpośrednio z lewego pasa.
Więc dlaczego piszesz, że zmiana pasa "blokuje" lewy pas i "zaburza
@KejtiPeryPijeSzeryZaCztery:
Sprawa była kilka lat temu wyjaśniona przez
Ad1. Weź mi pokaż skrzyżowanie z drogą 2 pasmową bez oznakowania. Tworzysz alternatywną rzeczywistość.
Ad2. Nie ma żadnego punktu kolizyjnego. On ma pierwszenstwo.