Wpis z mikrobloga

Podobno jesteśmy w stanie wojny z Białorusią (i dlatego ludzie na granicy mają pić wodę z rowu i chorować - w końcu jest wojna, nie?). W takim razie mam pytanie:

1) Gdzie jest prezydent? Wrócił już z urlopu?
2) Gdzie jest wicepremier do spraw bezpieczeństwa? (J. Kaczyński niejaki). Wrócił już z urlopu?
3) Gdzie jest Minister Spraw Zagranicznych? (Tak, wiem że trudno w to uwierzyć, ale specjalnie sprawdziłam: taka osoba istnieje, Rau ma na nazwisko).

#bekazpisu #bekazprawakow #propaganda #polityka
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Andreth: A o wojnie hybrydowej panienka slyszala? Czyli takiej wojny co niby jej nie ma a jednak dzialania tuz pod granica dzialan wojny konwencjonalnej sie odbywaja ? Czy moze panienka jest trollem?
  • Odpowiedz
Podobno jesteśmy w stanie wojny z Białorusią (i dlatego ludzie na granicy mają pić wodę z rowu i chorować - w końcu jest wojna, nie?). W takim razie mam pytanie:

@Andreth: To jest wojna na skale naszych możliwości.
  • Odpowiedz
@Andreth "Misiu, oni są na polskiej granicy"

Nie ma czegoś takiego jak "polska granica" Granica oddziela terytorium Polski od Białorusi a oni są po stronie białoruskiej.

"pilnowani przez polskie służby, by nikt im nie podawał butelki z wodą."

Polskie służby pilnują aby nikt nielegalnie nie wchodził ani nie wychodził z naszego terytorium bo od tego są przejścia graniczne.
  • Odpowiedz
C--j cie powinny obchodzić ludzie poza granicami twojego kraju.

@Chehu: o, siema Chamberlain, jak tam, dalej wierzysz, ze drugiej wojny światowej nie będzie bo masz w dupie Czechoslowacje i Polskę?

Mam lepszy pomysł, zacznijmy wyrzucać ulotki za płot do tych ludzi, to dopiero będzie chichot historii.

Jednak ta władza warta swego suwerena jest.
  • Odpowiedz
@Andreth

Misiu, oni są na polskiej granicy

A dlaczego przez tyle dni nie przeszli do przejścia granicznego tylko wolą "jeść liście z drzew"? Zadałaś sobie to pytanie?
  • Odpowiedz
@Andreth to już przesada. Państwa cywilizowane opierają się na regułach i zasadach, bez których kraj by nie funkcjonował. Jedną z takich zasad jest zapewnienie bezpieczeństwa. Każdy człowiek, który wkracza do naszego państwa bezprawnie i na dziko jest przestępca (nie zależnie od tego czy jest mężczyzną czy kobieta, a nawet dzieckiem). Są przejścia graniczne, specjalistyczne wizy, programy pomocowe (wszelkiej maści narzędzia, aby legalnie przekroczyć granicę). Łukaszenko pragnie destabilizacji szczególnie Europy środkowo-wschodniej, a
  • Odpowiedz
@Andreth: Nie znudziło Ci się walczyć w przegranej sprawie o interesy, których prawie nikt w Polsce nie popiera i ludzi, których niemal nikt u nas nie darzy sympatią, żeby nie powiedzieć, ze nawet szacunkiem? Dodam tylko, że obstawanie po stronie migrantów jest sprzeczne z polską (nie mylić z pisowską) racją stanu.
  • Odpowiedz
@Andreth: Ale ty głupia jesteś, o kurde. xD
Kiedy odkryjesz, że świata nie uratujesz?
Co cie obchodzi, co dzieje się na białorusi?
Dlaczego chcesz pomóc nielegalnie przejść przez granicę młodym zdrowym facetom, lepiej ubranym od ciebie, szukającym socjalu?
Nie martw się nimi, oni sobie pójdą, jak przestaną robić wrażenie u takich, jak ty i wrócą do swoich hoteli.
  • Odpowiedz