Aktywne Wpisy

Kupiłem klimatyzator, chciałem go postawić w pokoju bez tej rury za okno. Okazało się, że z tyłu wylatuje bardzo gorące powietrze. Mam ochotę go zwrócić. Czy istnieją klimatyzatory, które się tak nie grzeją? Przecież to absurd, że z przodu leci zimne a z tyłu gorące
#klimatyzacja #elektronika #pytaniedoeksperta #agd #upal #przemyslenia
#klimatyzacja #elektronika #pytaniedoeksperta #agd #upal #przemyslenia

alkoholik000 +72
źródło: temp_file3948653799342107624
Pobierz

Wczoraj byłem trzeci raz u lekarza w ciągu tygodnia. Laryngolog po tym jak zobaczyła moje migdałki stwierdziła, że powinienem pójść jak najszybciej do szpitala, bo przy codziennych wizytach w "przychodni" po kroplówkę i zastrzyki jest szansa, że będąc w domu się po prostu uduszę. Wypisała mi w trybie 急诊 (emergency) skierowanie do szpitala, przyspieszony test na covida (wynik po 3-4 godzinach). Test zrobiłem bez kolejki (bo było pusto). Wróciłem z różową spakować rzeczy na kolejny tydzień. W aplikacji szpitala zobaczyłem, że wynik już jest, więc wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy. Będąc przed wejściem zadzwoniła do nas nawet laryngolog, żeby poinformować, że wynik jest już dostępny.
Po dotarciu do szpitala pielęgniarki zebrały ode mnie wszystkie potrzebne informacje. Zapytały, czy chce zwykły pokój czy VIP. Wybrałem zwykły. Na ankiecie covidowej zaznaczyłem, że w ciągu ostatniego tygodnia miałem gorączkę, więc zmierzyły mi temperaturę.
- 38.4!
- Wyjeżdżałeś ostatnio z prowincji? Spotykałeś jakichś ludzi, którzy wyjeżdżali? {W mojej prowincji nie ma żadnych przypadków zachorowań, ale w innych było ostatnio dość dużo}
Ja: nie, ja od dwóch tygodni w domu siedzę, no czasami z przerwami na lekarzy
- dobra, to dajmy mu jednak prywatny pokój
I w ten sposób dostałem prywatny pokój za cenę normalnego ლ(^o^ლ)
Na ten moment wydatki za wczoraj to:
800zł za badania krwi (pobrali mi 8 albo 10 pojemników krwi na najróżniejsze badania)
300zł za antybiotyki sterydy, tlen i inne leki w kroplówkach
200zł za gastroskopię i EKG
100zł za opiekę pielęgniarską, igły, kroplówki, plastry i wszelkie tego typu środki
60zł za pokój
#chiny #szpital
źródło: comment_1630221567TgVr0RdPyw5DhNC89Et3RG.jpg
Pobierzźródło: comment_1630221621CPAhz4Q3o8oz2XOE1B2KqO.jpg
Pobierzźródło: comment_1630221778MkietcYnUM4i28Kx0T1nYy.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1630222006GzKQfcWtWkTaUuFhBfoMz2.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
mieszkam od 3 lat.
źródło: comment_1630224081oOAzR73fR2d5od4Ble06X9.jpg
Pobierz@matiwoj11: to czemu tu piszesz o tym ile płacisz za pokój, leki czy kleik?
źródło: comment_1630226354vHIlCvgLN5hm8FcWnkF9fT.jpg
Pobierz