Wpis z mikrobloga

@Piwerolo: Dokładnie tak ( ͡° ͜ʖ ͡°) Problem jest wtedy jak jest za gorąco, kiszenie przebiega za szybko i bardziej miękkie warzywa sie rozlatują. Taki protip odkryłem też ostatnio przez przypadek żeby do kiszonek dodawać rzodkiewke, jak rzodkiewka zrobi sie biała to znaczy że kiszonka gotowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Niewiemja: A jakieś twoje top3 kiszonek które byś polecił. Bo całe życie tylko ogórki. W tym sezonie ten zrobiłem ale mam chęć na coś nowego. Tylko nie wiem w co uderzyć oprócz kimczi i kiszonej czerwonej kapusty
  • Odpowiedz
@Sarza01: Bakterie Ci sie tam dostały, musisz zdezynfekować i może solanka za słaba, dwie łyżki soli na litr wody ja daje. Zamknięty pojemnik być nie może bo Ci wybuchnie
  • Odpowiedz