Wpis z mikrobloga

Na okres w którym robi sie przetwory powinno sie mnie autentycznie ładować w jakiś kaftan, już pewnie ze sto słoików pękło w tym sezonie a ja cisne dalej, po co nie wiem, dla kogo nie wiem, może akurat jakiś pułk wojska będzie przechodził głodny czy coś #ogrodnictwo #gotujzwykopem #oswiadczenie
Niewiemja - Na okres w którym robi sie przetwory powinno sie mnie autentycznie ładowa...

źródło: comment_1629395482tsCsFLaVsezrYAhUEM4BEm.jpg

Pobierz
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arinkao: Smakują, w tym sezonie pierwszy raz uprawiałem i są bardzo spoko. Zapiekanka z ziemniaków, bakłażanów, cukinii i papryki z jakimś serem i mięsem jest mistrzowska. Do leczo też spoko, grillowane też spoko. W innej formie jeszcze nie jadłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trzeba je po prostu dzień wcześniej osolić i przed obróbką wypłukać
  • Odpowiedz
@Kodak: Chodzi o to żeby je nasolić i zostawić na jakiś czas a potem opłukać, pod wpływem soli bakłażan zacznie puszczać soki razem z goryczką, potem wystarczy go opłukać
  • Odpowiedz